Uiteten, we lijken er geen genoeg van te krijgen. Iedere avond zitten de restaurants weer vol. Vanavond wordt het sushi, in het weekend hebben we wel zin in een heerlijke, vette burger en volgende week gaan we met vriendinnen een gezellig avondje tapas eten. Maar dit riedeltje kennen we wel, het is tijd voor iets anders, voor een restaurant met iets extra’s. Deze themarestaurants nemen je volledig mee in het concept, waardoor jij gegarandeerd een bijzondere avond zult hebben.

1. Ctaste – Amsterdam

Al je zintuigen, behalve zien, worden extra geprikkeld in dit compleet donkere restaurant. Je zult een unieke smaakbeleving ervaren, wanneer je niet ziet wat je aan het eten bent. Proeft een biefstukje dan nog hetzelfde? Of ervaar je een sterke smaak, doordat je zintuigen op scherp worden gesteld? Bovendien biedt Ctaste banen aan visueel beperkten, zij weten als geen ander wat jij ervaart en kunnen daarom zorgen voor een unieke beleving. Weet jij wanneer je bord helemaal leeg is?

Foto: The Token Traveler

2. Mantoe – Amsterdam

De tweede naam van restaurant Mantoe in Amsterdam is ‘De Afghaan in de Jordaan’ en dat wil al wat zeggen. Uit geheel Nederland, en zelfs daarbuiten, komen mensen naar dit restaurant om de typische Afghaanse keuken te ervaren. Moeders traditionele recepten, maar dan in een nieuw jasje.

Foto: The Fork

3. Ribhouse Texas – Epe

Naast Epe vind je dit Amerikaanse Grill Restaurant ook in Geesteren, Zeegse, Woudenberg, Boekelo en Voorst. Kleine kans dat je een van deze plekjes kent, maar is het bij je in de buurt? Dan heb je geluk! Want dit restaurant lijkt zo uit Texas te zijn gekomen. Met Cowboysoep, Buffalo wings en natuurlijk steaks en spare ribs kan je Amerikaanse avontuur niet op.

Foto: Stokkers

4. Zest for life’s Raw Food Café – Amsterdam

De naam zegt het al, al het eten is zelfgemaakt, rauw, vegan, suiker-, zuivel- en glutenvrij. Het is een plek om te ontspannen en jezelf te laten verwennen met heerlijk en gezond eten. Alles op het menu is vegan en niet verwarmd boven een temperatuur van 42 graden, waardoor alle vitaminen, mineralen en enzymen behouden blijven.

rawfood-thema-restaurants-femfem

5. GateWay Diner – Almere

Een uniek stukje Amerika in Nederland, dat is GateWay Diner in Almere. Stel je eigen hamburger samen, geniet van het uitzicht op het park van Almere en rust uit op de typische Amerikaanse bankjes. De dingen die het eerst in je opkomen wanneer je aan Amerika denkt, zijn hier aanwezig. Wanneer je dus niet naar buiten kijkt, lijkt het alsof je je even in Amerika bevindt.

Foto: Stripes and Stars

Dit zijn de lekkerste vegetarische restaurants van Nederland.