Stiekem één van onze favorieten in Expeditie Robinson 2022: Thijs Boermans. Maar makkelijk was het niet. “Na zo’n avontuur gaat je stofwisseling achteruit, je spieren verslappen en je slaat sneller vet op”, stelt Thijs in een eerlijke Instagram-post. “Na Expeditie kwam ik 14 kilo aan.”

Thijs Boermans Expeditie Robinson
Bron: Videoland

Expeditie Robinson

Thijs Boermans heeft dit jaar meegedaan aan het ultieme avontuur: Expeditie Robinson. Enne, we kunnen wel voor iedereen spreken dat we de deelname aan zo’n programma zeker niet onderschatten. De kandidaten krijgen amper eten en dat blijkt. Zo is Thijs na zijn deelname aan Expeditie 8,5 kilo afgevallen.

Je zou dan denken: het is fijn als je toch al wilde afvallen, maar juich niet te vroeg. Thijs is namelijk na zijn deelname zo weer 14 kilo aangekomen. “Je stofwisseling gaat achteruit, je spieren zijn verslapt en je slaat sneller vet op”, schrijft hij in een eerlijke Instagram-post.

Men’s Health

“Toen ik door Men’s Health werd gevraagd voor hun nieuwste issue heb ik geen seconde getwijfeld om die kans aan te pakken”, schrijft Thijs onder een video waarin hij keihard traint. “Waar ik alleen minder goed bij stil stond is de nasleep van wat Expeditie met je lichaam kan doen. 31 dagen je lichamelijk zo toetakelen, vergt enorm veel. Je stofwisseling gaat achteruit, je spieren zijn verslapt en je slaat sneller vet op.”

Thijs Boermans Expeditie Robinson
Bron: @thijsboermans

Hoewel hij tijdens zijn deelname 8,5 was afgevallen, schrijft hij na zijn deelname snel weer 14 kilo aan te zijn gekomen. “Voor deze shoot (en voor mezelf) wilde ik weer op gewicht komen, op een gezonde en verantwoorde manier.” Dit betekende voor Thijs dat hij zich aan strakke training schema’s moest houden, op zijn voeding moest letten en werken naar een nieuw doel.

“Op sommige momenten was dat heel zwaar, maar ik ben onwijs blij dat we dit hebben doorgezet. Ik geloof heel erg in de kracht van trainen. Niet alleen vanwege de fysieke voordelen, maar vooral omdat het me helpt om rust te vinden. Het geeft me structuur en zorgt er echt voor dat ik me mentaal beter voel”, aldus Thijs.