Wist je dat je in heel je leven maar drie keer verliefd wordt? En dat dit allemaal in totaal andere fases van je leven gebeurt en totaal anders aan voelt? Volgens de ‘Three Loves Theory” heb je de eerste liefde, de intense liefde en de onvoorwaardelijke liefde. Elk van deze liefdes leert je een les over jezelf en vormt je als persoon. Welke liefde hebben jij en je partner?

@pinterest
@pinterest

De Eerste Liefde

Je first love maak je meestal op jonge leeftijd mee, waarschijnlijk tijdens de middelbare schooltijd. Je eerste liefde is natuurlijk fantastisch: alles is nieuw en leuk en voelt als een sprookje. Jullie zien elkaar constant en denken dat jullie voor altijd bij elkaar blijven. Een tikkeltje naïef, dat is dan ook de les die je leert. Uiteindelijk groeien jullie uit elkaar of hadden jullie een ietwat oppervlakkige relatie. Op het moment voelde het als ware liefde, maar jullie hadden niet die diepe connectie die je later zal ervaren. Je gebroken hart deed dan ook heel veel pijn aan het begin, maar was al heel snel weer gelijmd.

De geleerde les: Je hebt geleerd dat verliefd zijn een fantastisch gevoel is, maar dat niet alle relaties voor altijd standhouden en helemaal niet zo is zoals het in rom coms wordt weergegeven.

@pinterest
@pinterest

De Intense Liefde

De tweede persoon op wie je verliefd wordt is vaak degene die je wereld op zijn kop zet. De intense liefde is meestal met degene met wie je samenwoont. Hij voelt als een rollercoaster en heeft enorme pieken en dalen. Het is tijdens deze fase dat je heel veel over jezelf leert, vooral op het gebied van behoeftes, verlangens en onzekerheden. Je zal jaloezie, angst en zelftwijfel voelen op een manier die je nog nooit eerder hebt gevoelt. Toch is het niet alleen maar slecht, jullie relatie is namelijk enorm gepassioneerd. Toch nemen de red flags en ruzies uiteindelijk de overhand en leer je dat je meer aan jezelf moet denken. De break-up is enorm pijnlijk, maar het meest leerzaam en laat je enorm groeien als persoon.

De geleerde les: Je hebt geleerd wat je wilt van liefde en wat absoluut niet. Je gaat meer van jezelf houden en weet wat je verdient.

@pinterest
@pinterest

De Onvoorwaardelijke Liefde

Deze liefde wordt ook wel de onverwachte liefde genoemd. Terwijl jij op jezelf en je vriendinnen aan het focussen bent, komt deze liefde opeens in je leven. Jullie relatie is verrassend simpel: er worden geen spelletjes gespeeld en wanneer je met hem of haar bent voelt alles gewoon precies goed. Je voelt dat je helemaal jezelf kunt zijn en dit accepteer je ook van je partner. Jullie inspireren elkaar om de beste versie van jezelf te zijn (klinkt cliché, we know!) en kunnen over alles praten. Zo worden miscommunicaties en grote ruzies vermeden. Van alle drie liefdes is de onvoorwaardelijke liefde blijvend. Drie keer is scheepsrecht dus!

De geleerde les: Je hebt geleerd dat echte liefde toch bestaat en dat het mogelijk is om je compleet veilig en geliefd te voelen bij een ander persoon.

Lees ook: Lust of liefde? Zo herken jij het verschil