Eén ding blijft dit jaar zeker: thuiswerken is de norm. En hoewel je dan denkt dat het het beste is om je in de ochtend netjes te douchen en een skinny jeans en bloesje aan te trekken, is dit helemaal niet nodig. Thuiswerken in een pyjama maakt je niet minder productief!

thuiswerken-pyjama-productiever
Pinterest

Mensen voelen zich productiever wanneer ze thuiswerken

Helaas is thuiswerken wéér de norm. En waar sommigen dit prettig vinden, willen anderen het liefst zo snel mogelijk terug naar het kantoor om lekker te kletsen bij het koffiezetautomaat. Omdat al snel de negatieve gevolgen van thuiswerken naar voren kwamen, besloten wetenschappers hier onderzoek naar te doen. Nu blijkt het juist dat 41% van de mensen zich productiever voelt als hij/zij thuis werkt!

De invloed van thuiswerken op je mentale gezondheid

Hoewel de meeste mensen zich productiever voelen wanneer ze thuiswerken, zitten er ook een aantal nadelen aan. 59% van de mensen die deelnamen aan het onderzoek, gaf aan zich mentaal minder goed te voelen als ze thuis in een pyjama werkte. Onderzoekers hebben nog niet precies vast kunnen stellen wat de reden hierachter is. Vermoedelijk heeft het (volgens dit onderzoek) te maken met het effect wat kleding heeft op je “psygische processen”.

Werken in je pyjama maakt je niet minder productief

Een nieuw onderzoek wees uit dat thuiswerken in je pyjama je productiviteit niet negatief beïnvloed. Helaas kan het, zoals we hierboven al noemden, wel een negatief effect hebben op je mentale gezondheid. Bijna de helft van de mensen voelt zich zelfs productiever wanneer ze thuiswerken! Dus, hoewel we niet aanraden om iedere dag in je pyjama te werken kan een keertje heus geen kwaad. Zorg er wel even voor dat je een bloesje of nette blazer naast je hebt liggen voor het geval dat je in een spontane Zoom meeting belandt. Je weet maar nooit ;).

Lees ook: Klaar met thuiswerken? Je kunt nu op workation naar Aruba