Moeder zijn is een van de leukste dingen op de wereld, maar het is ook een erg zware taak en bestaat vaak niet alleen uit huishoudelijke taken. Er zijn namelijk veel vrouwen die naast hun moederschap, het huis, een sociaal leven en hobby’s ook nog een drukke baan hebben. Soms wordt dit eventjes te veel, want hoe houd je dit vol? Je moet ook de tijd nemen om tot rust te komen. Dit kan door je tijd te managen, doe dit goed en neem je tijd. Tijd managen op een goede manier zorgt ervoor dat je tot rust kunt komen. Hiervoor geven wij jou een aantal tips.

Happy loving family.

Plan alles

Koop een planner of agenda en schrijf hier alles in. Alles klinkt als een heel breed begrip en dat is het eigenlijk ook. Afspraken, huishoudelijke taken, feestjes, dingen die je niet mag vergeten, alles schrijf je op. Kies hiervoor een vast tijdstip in de week, bijvoorbeeld zondagavond en neem de tijd. Het plannen van je afspraken en allerlei andere dingen zorgt ervoor dat je minder chaos hebt in je hoofd en dit zorgt ervoor dat jij ook je relaxt momenten behoudt. Heb jij moeite met plannen? Zo word je productiever.

Spik en span

Naast een drukke baan en tijd door te brengen met je gezin, moet het huis natuurlijk ook netjes blijven. Dit kan alleen als iedereen een beetje helpt. Verdeel daarom de taken. De kinderen kunnen bijvoorbeeld best de tafel op- en afruimen en je man kan best wel eens een stofzuiger door het huis halen. De was is altijd een spannend klusje voor mensen die het nog nooit hebben gedaan, deze kun je dan ook maar het beste zelf doen. Zorg er voor dat de huishoudelijke taken mee worden genomen in je tijd management.

Van alles tegelijkertijd

Multitasken is iets waar wij als vrouwen bekend om staan, we moeten van alles tegelijkertijd doen en het moet ook nog eens goed gebeuren. Dit klinkt erg moeilijk, maar zolang je jouw tijd goed managet kan dit! Wanneer jouw kinderen hun huiswerk maken, maak jij je laatst werktaken af en ondertussen staat het avondeten op. Klinkt een stuk makkelijker toch?

Zeg eens nee

Het liefst ga je overal naartoe en zeg op alles wat je baas vraagt “ja” of vind je dat je als eigen baas nog een uurtje door moet gaan. Je wilt met je kinderen iedere verjaardag af en neemt ze het liefst mee naar iedere speeltuin in de buurt. Helaas kan dit niet als werkende moeder, je moet leren dat je niet iedereen kunt pleasen. Leer om “nee” te zeggen. Dit is soms best lastig, maar je zult er snel genoeg achter komen dat “nee” zeggen ook veel dingen kan opleveren.

Houd je strikt aan deze regels en je zult zien dat je meer tijd creëert voor jezelf en vooral je gezin. Af en toe een keertje ‘valsspelen’ kan geen kwaad, maar doe dit niet te vaak.

Lees ook:

Dit zijn de leukste dingen om te doen tijdens een moeder-dochter dag