We hebben nog een aantal weken te gaan tot kerst, maar wat betreft de kerstsfeer zitten we er al goed in. Van het vinden van de heerlijkste fouten kersttruien tot het bingen van alle nieuwe kerstfilms op Netflix: we zijn er klaar voor. De temperatuur buiten daalt, de kerstversieringen worden opgehangen dus is het niet ook tijd dat we lekker aan de glühwein gaan?

Glühwein is fijn

Deze alcoholische versnapering is een favoriet van vele tijdens de feestdagen. Het is gemaakt van rode wijn met diverse kruiden en er zijn mensen die beweren dat het ook nog eens goed is voor je geheugen omdat het resveratrol bevat; een antioxidant wat weerstand biedt tegen bacteriën en virussen van buitenaf.

gluhwein FEM FEM

Wil je zelf glühwein maken? Wij hebben een lekkere (en vooral makkelijke) recept voor je:

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 medium handsinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter rode wijn
  • 4 kruidnagels

Bereiding

  1. Snijd de citroen en sinaasappel in kleine stukjes en breek het kaneelstokje door midden.
  2. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de wijn. Verwarm het zachtjes maar zorg dat het niet gaat koken, anders verdampt de alcohol.
  3. Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken.
  4. Zeef de glühwein en voeg suiker naar smaak toe.