Dat er slaaptekort dagelijks op je planning gaat staan zodra er een baby in the picture is, tja, dat hoort gewoon bij het worden van ouders. En dat ze af en toe eigenwijs kunnen zijn zit er eigenlijk al vanaf hun geboorte in want onderzoek wijst uit dat er een bepaalde tijdstip is waarop de meeste baby’s worden geboren. En ja, it’s at an ungodly hour.

tijdstip bevallingen FEM FEM

Onderzoek

Een onderzoek gepubliceerd in PLOS One¬†heeft aangegeven dat het tijdstop van vele geboortes om vier uur ’s ochtends is. Onderzoekers hebben dit gebaseerd op 5,093,615 geboortes in Engeland tussen 2005 en 2014.

Wel was er verschil met of de bevalling wel of niet werdt opgewekt (logisch). Gebeurde het allemaal op een natuurlijke manier dan gebeurde het vaak tussen middernacht en zes uur ’s ochtends in het weekend met om vier uur ’s ochtends een piek. Werd de bevalling opgewekt dan bevielen de dames eerder rond middernacht op een dinsdag of zaterdag. Baby’s die via een keizersnede ter wereld worden gebracht gebeurt het meest op doordeweekse dagen tussen 9 en 11 uur ’s ochtends.

Terwijl het niet helemaal bekend is waarom het per se ’s nacht is dat de meeste baby’s worden geboren zijn dit soort onderzoeken wel handig voor medisch personeel en¬†verloskundige.

Kortom, sta jij op het punt om te bevallen, groot kans dat dit op een tijdstip is wanneer je in je studententijd nog ergens in een kroeg hing.

Hier trouwens de grappigste cadeaus voor kersverse ouders.