We beginnen bijna weer met een nieuw jaar en dat betekent dat het tijd is om nieuwe doelen te stellen. Eén doel waar bijna iedereen aan wil beginnen, is sparen. Deze TikTok-trend maakt dat iets gemakkelijker.

geld besparen
Bron: Pinterest

2023 spaardoel

Het is belangrijk en slim om elk jaar doelen te stellen. Op deze manier behaal je makkelijk wat je in het leven wil behalen en kan je ook terugkijken naar wat niet is gelukt. De meest voorkomende doelen zijn geld sparen, afvallen en gezond eten. Toch blijft één van de meest genoemde doelen: geld sparen. Ondanks dat dat niet altijd gemakkelijk gaat is het alsnog belangrijk dat je voor jezelf een spaardoel hebt.

TikTok-trend

Op TikTok gaat er een challenge viral, waarbij je gemakkelijk het hele jaar door kunt sparen. Het gaat als volgt: Je legt iedere week van het jaar een bedrag aan de kant, wat uiteindelijk 52 weken zijn. Als je elke week geld aan de kant legt, heb je aan het einde van het jaar meer dan €1300 gespaard. That’s a lot. 

Om het jezelf niet gelijk moeilijk te maken, begin je in het eerste week met €1. In het tweede week tel je daar €2 bij op, waardoor je dan €3 hebt. In je derde week spaar je €3, waardoor je dan €6 hebt. En zo blijf je steeds omhoog tellen. In december leg je inmiddels al €50 per week op je spaarsaldo van €1225. En zo eindig je het jaar met maar liefst 1378 euro spaargeld. Als je dit elk jaar doet heb je binnen een paar jaar €5000 gespaard. Dat wil iedereen wel.

@iamherstationary This is a perfect beginner challenge #52weekchallenge #savingchallenges #howtosavemoney2022 ♬ Treat Me – Chlöe

Doe je mee?

Het klinkt heel makkelijk, toch? Het leuke is dat je het voor jezelf ook kunt aanpassen. In plaats van elke week kun je ook elke maand sparen. Doe wat het beste voor jou lukt. You got this.