Vegan TikTokkers zijn in de ban van een nieuwe food-trend: stukjes watermeloen omtoveren tot tonijn. To be honest: het lijkt verdacht veel op elkaar. Maar hoe geef je watermeloen de smaak van real-life malse tonijnsteak?

Watermeloen in plaats van vis

Misschien klinkt deze combinatie wat bijzonder, maar omdat watermeloen veel vocht opneemt, neemt het dus ook veel smaken op. Een perfecte vrucht dus. Dus ben je op zoek naar een goede visvervanger? We leggen het recept aan je uit.

Voorbereiding is key

Om watermeloen om te toveren tot tonijn is de marinade het belangrijkst. Je begint met watermeloen in vier stukken te verdelen en er stukken ‘steak’ uit te snijden. Voeg dan sojasaus, rijstazijn, sesamolie, cayennepeper, gember, kleine stukjes noriblaadjes en knoflook aan toe en maak daar dan een marinade van. Doe dit samen in een schaal en laat dit minimaal een uur intrekken.

Bake it

Verwarm je oven op 180 graden voor en zet de schaal met watermeloen er veertig minuten in. Haal vervolgens de watermeloen eruit en schroei alle kanten dicht in bijvoorbeeld een
pan of op de barbeque. Werk het dan af met wat sesamzaadjes, bosui en wat limoensap. Net als een normale tonijnsteak dus. Foodbloggers zweren bij dit recept, maar brengen het zelfs nog naar een hoger level: zoals watermeloensushi of het te combineren in een pokebowl. Yummy!

@fitgreenmind Watermelon tuna high 🍣 🍉 #veganfood #watermelontuna #easyveganrecipes #easyrecipe ♬ Originalton – Maya Leinenbach