Dat we deze dagen dieper in de buidel moeten tasten om onze dagelijkse benodigdheden te blijven betalen, is niet onopgemerkt gebleven. De prijzen stijgen harder dan ooit en óók in de supermarkt merken we dat aan het verhoogde totaalbedrag bij de kassa. Geen wonder dat veel mensen steeds meer moeite hebben om rond te komen. Gelukkig kun je ook in de supermarkt op zoek naar een manier om minder te besteden. Wij vertellen je graag een aantal tips om op boodschappen te besparen.

Tips om op boodschappen te besparen

Het is zeker een stuk minder leuk geworden om boodschappen te doen en dat merken we vaak meteen zodra we bij de kassa staan. De bedragen tellen zich in een sneltreinvaart op en vervolgens loop je een flink bedrag lichter de supermarkt uit met  – voor je gevoel – véél te weinig producten. Gelukkig zijn er nog steeds manieren om te besparen op boodschappen.

tips om op boodschappen te besparen
Bron: Pinterest

1. Vergelijk prijzen

Het loont tegenwoordig om echt iedere week prijzen te vergelijken. Je hebt hier speciale sites voor, maar je kunt het ook gewoon zelf doen door de reclamefolders of de website goed door te lezen. Het liefst ben je natuurlijk klaar na één supermarktbezoekje, maar met de huidige prijsstijgingen kun je maar beter op je fietsje langs de verschillende supermarkten in jouw buurt.

2. Ga maar één keer per week naar de supermarkt

Het vergt een beetje vooruit plannen, maar het levert je uiteindelijk een aardig bedrag op. Dit komt doordat je slechts één keer wordt blootgesteld aan alle verleidingen die op de loer liggen in plaats van iedere dag. Je gaat impulsaankopen uit de weg, waardoor je een aardig zakcentje bewaard om te besteden aan nuttige dingen.

3. Hamsteren!

Houd de wekelijkse aanbiedingen goed in de gaten en doe zo nodig aan een beetje hamsteren, zodat je op de lange termijn voordeliger uit bent. Ook hier geldt: het is het waard om een rondje langs verschillende supermarkten te fietsen, zodat je hetgeen wat je nodig hebt voor een mooi prijsje scoort. Let wel op de houdbaarheidsdatum wanneer je hamstert, zodat je niet onnodig dingen hoeft weg te gooien.

4. Ga na het eten

Met een lege maag door de supermarkt is nooit een goed idee. Zodra je binnenstapt komt die heerlijke geur van vers brood op je af en zie je op iedere hoek lekkere dingen. Je stopt dan gegarandeerd dingen in je wagentje die je niet nodig hebt. Als je na het eten gaat, zal je minder snel overgaan op het kopen van dingen die je niet nodig hebt.

tips besparen
Bron: Pinterest

5. Ga voor het huismerk

Het huismerk is negen van de tien keer net zo goed als het A-merk. Het loont dus écht om te kiezen voor een goedkoper huismerk. Oh, en let goed op! Soms lijkt het alsof je met een actie een goede deal te pakken hebt bij een A-merk, maar het kan zomaar zijn dat het nog steeds voordeliger is om voor het huismerk te gaan.

6. Maak een lijstje

Het is belangrijk dat je van te voren een lijstje maakt van de dingen die je echt nodig hebt. Zodra je de winkel in gaat, werk je dit lijstje af en probeer je je niet te laten verleiden door alle dingen die je voorbij ziet komen. Zo vermijd je impulsaankopen.

7. Too good to go

Tegenwoordig kun je voor kleine prijsjes voeding scoren dat bijna over de datum is. Door de hoge korting bespaar je dan soms enorm. Je moet het dan wel snel opeten óf je gooit het gewoon in de vriezer, zodat je er nog even mee vooruit kan.

Lees ook: Huh: deze dingen in de supermarkt zorgen ervoor dat je onbewust meer geld uitgeeft