Je kan nog zo uitblinken, je kan nog zo goed zijn, wanneer dit niet uit je CV naar voren komt, heb je er helemaal niets aan. Je CV en je motivatiebrief zijn de eerste indruk, meer krijgen ze niet van je. Je moet dus zorgen dat je ze hiermee omver blaast, zodat jij zeker uitgenodigd wordt voor die sollicitatie.

tips-cv-sollicitatie-femfem

De eerste indruk

Deze moet goed zijn. Je hebt maar één kans om van die eerste indruk een goede indruk te maken. Zorg daarom dus ook dat je het bedrijf vanaf de eerste zin hebt. Laat blijken wat de redenen voor jou zijn waarom jij in eerste instantie geïnteresseerd bent in de baan. Bovendien geeft het een positieve indruk wanneer je sollicitatie naar het bedrijf persoonlijk is gericht. Laat blijken dat je je hebt ingelezen, laat de waarden van het bedrijf naar voren komen en laat blijken waarom jij hier perfect bij past.

Zie jezelf als een product

Een product van hoge kwaliteit dat je gaat verkopen en dat iedereen wil hebben. Vertel hoe jij een verandering kunt zijn voor het bedrijf. Dat je een teamspeler bent is niet interessant, vertel ze wat jou tot een teamspeler maakt. Natuurlijk hebben de dingen uit verleden je gemaakt tot wie je nu bent, maar je hebt er niets aan om te vertellen wat voor punt jij had voor Recht. Laat uit je taalgebruik blijken dat je slim bent en bereid om nog veel meer te leren. Ook mag je best vermelden wat jou toevoeging bij vorige bedrijven is geweest.

Maak het niet té mooi

Hoe CV’s er tegenwoordig uitzien is heel anders dan hoe ze er voorheen uitzagen. Het is bijna de kunst om zo creatief mogelijk te zijn. Maar let op dat je het niet té creatief maakt. Het moet wel duidelijk blijven wie je bent en wat jou uniek maakt. Door tientallen verschillende icoontjes en kleuren eraan toe te voegen, wordt het juist minder overzichtelijk en dit komt niet professioneel over. Kijk op deze site voor een aantal voorbeeld cv’s.

Bewijs jezelf

Je wilt laten zien dat je de baan écht wilt en je gaat jezelf dan ook dubbel en dwars bewijzen. Spelling- en grammaticafouten mogen er dus ook écht niet in voorkomen. Laat je CV en motivatiebrief door een aantal personen checken, voordat deze de deur uit gaat. Op deze website kun je in 3 stappen eenvoudig een cv opstellen.

Ging voor jou het sollicitatiegesprek best goed, maar ben je toch afgewezen? Hier kan het aan liggen.