Vriendinnenavonden is natuurlijk altijd weer iets om enorm naar uit te kijken. Vooral naarmate je ouder wordt, merk je namelijk vaak dat je elkaar wat minder ziet. De één is druk met werk, de ander heeft een gezin en weer een ander woont een stuk verderop. Kortom, tijd om maar weer eens iets leuks te organiseren met elkaar. Een meidenavond is hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Het leuke hieraan is namelijk, dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Zo kun je bijvoorbeeld een spelletjes avond organiseren of gewoon ieder voor zich in het online casino nl laten spelen. Uiteraard mag ook een hapje en een drankje niet ontbreken. Om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke avond hebt samen, hebben we een aantal handige tips voor je!

dingen geslaagde vriendinnen avond
Bron: Pinterest

Kies een datum waarop iedereen kan

Een vriendinnenavond is natuurlijk niet compleet wanneer niet iedereen kan. Vooral niet wanneer jullie maar met een paar dames zijn, is het niet leuk als er iemand niet kan. Zorg er daarom dus ook voor dat je een datum kiest waarop iedereen kan. Dit kun je vaak het beste doen door ervoor te zorgen dat je ver van tevoren een datumprikker in de groep gooit. Doen jullie dit vaker, dan kun je ook standaard de laatste zaterdag van de maand vastleggen. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en kan de rest van het jaar alvast op de planning worden gezet. Komt het dan toch een keer voor dat iemand niet kan, dan kun je het natuurlijk altijd nog verplaatsen.

De locatie

Kies je ervoor om buiten de deur iets te gaan doen met elkaar of ga je bij iemand thuis zitten? Kies je voor het tweede, zorg er dan ook voor dat de boodschappen worden geregeld. Kies je voor een externe locatie, houd er dan rekening mee dat het wel eens druk kan zijn op de zaterdagavond en dat je tijdig reageert. Kortom, genoeg om rekening mee te houden dus. Ook is het belangrijk te kijken naar wat je wilt gaan doen. Een avond gezellig wijn drinken en kletsen behoeft natuurlijk een andere locatie, dan wanneer jullie ook iets actiefs willen doen met elkaar.

Budget

Het budget is vaak een belangrijk uitgangspunt. Niet iedereen heeft hetzelfde te besteden en kan er daarom soms voor zorgen dat mensen met een vervelende smoes genoodzaakt zijn om af te haken. Bespreek daarom ook gewoon open en eerlijk wat je te besteden hebt. Daarbij is het ook goed om te kijken naar het aantal drankjes dat je drinkt. Stel dat je het een maand iets minder hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon alleen een frisje drinken. Dan ben je er toch gezellig bij, maar houd je de rekening redelijk beperkt.

Vervolgafspraak

De belangrijkste tips, is het direct plannen van een vervolgafspraak. Nu jullie toch bij elkaar zijn, is het natuurlijk zonde om niet direct van de gelegenheid gebruik te maken. Je zult zien dat wanneer je dit twee of drie keer hebt gedaan, het vanzelf een standaard iets wordt, waardoor jullie vaste vriendinnenavond is geboren.