Is jouw allergrootste droom om de wereld rond te reizen, maar heb je geen idee hoe je dat ooit zou moeten betalen? Dan willen wij vandaag wel jouw reddende engels zijn. We kwamen een TikTok tegen die ons precies vertelde hoe je de wereld over reist met een laag budget. Dus hier dé goedkope reis tips!

bron: pinterest
bron: pinterest

1. Tickets

Vliegtickets zijn duur. Vooral als je naar een ver land gaat wat buiten Europa ligt zoals bijvoorbeeld Thailand. Daarom is de eerste tip die we je willen meegeven: vlieg tussen dinsdag en donderdag. Dit zijn de ‘goedkoopste’ dagen in de week om te vliegen, en zo geef je dus minder geld uit aan je vliegtickets.

2. Inpakken

Probeer licht in te pakken. Je moet al snel extra geld betalen als je koffer of backpack net teveel weegt, en dit is natuurlijk super vervelend. Een tas inchecken kost meestal extra geld dus zorg ervoor dat je alleen handbagage meeneemt, hiervoor hoef je namelijk niet te betalen.

3. Vrienden

Reis met je vrienden, of reis verder met mensen die je hebt ontmoet tijdens het reizen. Door samen te reizen kan je accommodaties splitten en kost het minder geld. Je zou eventueel ook gelijk gebruik kunnen maken van een huurauto, want met z’n tweeën is dit een stuk ‘cheaper’

4. Hostels

Reis je alleen? Ga niet voor luxe hotels of Airbnb’s, ga voor een hostel! Dit is stukken goedkoper en je leert 9 van de 10 keer ook nieuwe mensen kennen omdat je met z’n alle op 1 kamer slaapt in stapelbedden.

5. Uiteten

Ontbijt, lunch en diner hoeven niet allemaal in restaurantjes en barretjes. Je kan ook zelf wat klaarmaken. Zo is het nog leuker om je te verheugen op dat ene moment dat je wel lekker ergens gaat eten. De makkelijkste meals om zelf te maken zijn ontbijt en lunch. Haal gewoon wat kleine dingetjes in een lokaal supermarktje en je bent veel goedkoper uit, believe me. 

6. Openbaar vervoer

Als je alleen bent huur dan geen auto maar ga lekker met het openbaar vervoer. Denk aan bussen, taxi motors of huur voor een goedkope prijs een fiets (ook een hele leuke tip).

7. Werkuitwisselingen

Kijk op internet of bedrijven work exchanges aanbieden. 9 van de 10 keer bieden ze daar ook een slaapplek bij en word er veel vergoed.

Bekijk de TikTok zelf nog even hieronder!

@monicaroams Reply to @seasonsinsidemyhead for my fellow young and broke travelers 🤑✈️👀 #cheaptravel #traveltips #budgettravel ♬ Two Weeks – Grizzly Bear

Lees ook: Deze tips maken jouw soloreis tot een succes