Na maanden voorpret is het dan eindelijk zover: je gaat op vakantie! Maar voordat je het vliegtuig, de trein of auto instapt, moet je natuurlijk wel alles goed en strak ingepakt hebben. Hoewel je denkt je koffer binnen tien minuten vol gepropt te hebben, is het toch altijd een grotere klus dan verwacht. Gelukkig hebben wij dé tips om je koffer goed en efficiënt in te pakken!

@Weheartit
@Weheartit

Maak een inpaklijstje

Om te zorgen dat je niks maar dan ook niks vergeet, moet je van tevoren een inpaklijstje maken. Noteer wat je nodig hebt op je welverdiende vakantie voordat je begint met inpakken. Zo heb je een goed overzicht van je spullen, zal je minder snel spullen vergeten en kan je niet-noodzakelijke dingen afstrepen! Vergeet namelijk niet dat je koffer nog dicht moet kunnen!

Rol je kleren op

Hoewel het een gewoonte is om kleren netjes opgevouwen in je koffer te stoppen, is het niet de efficiëntste manier om je spullen in te pakken. Wanneer je je kleren oprolt, nemen ze minder ruimte in en zal je meer ruimte overhouden voor andere dingen. Wie nóg meer ruimte nodig heeft in zijn rolkoffertje kan zijn kleren het beste in vacuümzakken stoppen. Deze zakken kan je gemakkelijk oprollen, waardoor alle lucht eruit gaat. Rollen dus!

Vergeet niet te wegen

Niet alleen het formaat van je koffer is belangrijk als je met het vliegtuig op vakantie gaat, ook het gewicht van je koffer is een dingetje. Om niet voor verrassingen te komen staan op het vliegveld is het handig om thuis je koffer even te wegen. Een simpele bagageweger kan je vertellen of je die extra outfits toch niet beter thuis kan laten. Oh en nog een tip: vergeet hem niet mee te nemen voor de terugweg!

Reisverpakkingen

Grote flessen shampoo, douchegel en zonnebrand nemen natuurlijk veel ruimte in en zijn behoorlijk zwaar. Het is daarom verstandig om kleine reisflesjes mee te nemen in plaats van die full size bottles. De mini’s zijn in verhouding helaas wel een tikkeltje duurder. Een alternatief is daarom om herbruikbare flesjes te kopen die je zelf kan vullen met de producten die je thuis hebt. Het kost wat moeite, maar dan heb je wel wat bespaard!

Gebruik een plastic tas of badmuts

Aangezien je soms behoorlijk moet puzzelen om je koffer in te pakken, kan het zo zijn dat je schoenen bovenop je kleren terecht komen. Om te zorgen dat je gewassen kleren niet vies worden van je schoenen, kan je het beste een badmuts of plastic tas over je schoenzolen plaatsen. Zo blijft alles lekker schoon!

Ga je op vakantie? Deze items mogen absoluut niet ontbreken in je koffer!