Mooie, lange en gezonde haren is iets waar elke vrouw van droomt. Maarre, die droom hoeft helemaal geen droom te blijven. Als je namelijk weet hoe je je haren goed verzorgt, is het helemaal niet zo ingewikkeld. Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet, waardoor jij in no time rondloopt met prachtig lang en gezond haar.

lang gezond haar tips
Bron: @millane

1. Slaap niet met je haar los

Je slaapt elke dag even lang op je haar, als dat je in de buitenlucht loopt. Het is dus belangrijk om ook tijdens je slaap goed voor je haar te zorgen. Als je met je haar los slaapt, breekt het een stuk sneller af. Maak dus je haar vast tijdens het slapen. Doe dit met een scrunchie zodat je geen knikken in je haar krijgt. Enne, wil je het nou helemaal goed doen? Zorg er dan voor dat je slaapt op een zijde kussensloop.

2. Was je haar twee keer per week

Om je haar gezond te houden, is het belangrijk dat je het niet te vaak wast. Het beste is om maar twee dagen in de week je haar te wassen. Don’t worry, je hoeft nu echt niet overal met vet haar rond te lopen. Als je gewoon droogshampoo in je haar spuit, is er niemand die door heeft dat je je haar maar twee keer per week wast. Extra tipje van ons, doe de droogshampoo al de avond van tevoren in je haar, dan heb je geen last van die witte waas in je haar.

3. Kam je haar als het droog is

Als je net je haar gewassen hebt, kan het verleidelijk zijn om het gelijk te kammen. Pas hier alleen wel heel erg mee op, je haar is namelijk een stuk kwetsbaarder als het nat is. Heb jij dus vaak klitten na het douchen? Kam die er dan pas uit als je haar droog is. Of kam je haar alvast onder de douche wanneer je er conditioner in hebt zitten, dat is nóg beter voor je haar.

4. Gebruik niet te veel heating tools

Dat heating tools niet goed zijn voor je haar, is waarschijnlijk geen nieuws meer voor je. Zorg er dus voor dat je die niet te vaak gebruikt. Wil je ze nou toch wel gebruiken? Zorg er dan voor dat je je haar goed beschermd. Dit kan je doen met een heat protector spray, crème of mousse, net wat jij zelf fijn vindt. Dit is écht heel erg belangrijk, want anders zal de heating tool je haar letterlijk verbranden.

5. Ga regelmatig naar de kapper

Misschien denk je dat het beter is om de kapper zo lang mogelijk te skippen als je lang haar wil hebben, maar dat is juist het slechtste wat je kan doen. De kapper kan namelijk al je gespleten punten er uit knippen, waardoor je haar er niet alleen gezonder uit ziet, maar je haar ook weer sneller terug groeit. Hoe langer je wacht met naar de kapper gaan, hoe verder die gespleten punten naar boven gaan en jij bij je volgende bezoekje een stuk meer haar kwijt bent.

6. Gebruik goede producten

Je kan alle tips die wij hierboven gegeven hebben wel volgen, maar als je niet de juiste producten gebruikt, ga je nog steeds geen resultaat zien. Doe goed research naar wat goede shampoos en conditioners zijn en koop er een aantal zonder sulfaten, parabenen en siliconen. Die stofjes doen namelijk niks goeds voor je haar, maar worden wel aan heel veel producten toegevoegd.

Lees ook: Dit is volgens kappers dé truc om minder snel vet haar te krijgen