Fijn licht in huis zorgt voor niet alleen een frisse uitstraling in huis, maar je woning oogt ook gelijk groter. En dan hebben we het niet over lampen, maar natuurlijk licht wat van buiten naar binnen schijnt. Wil jij zo goed mogelijk profiteren van het licht van buiten dan hebben wij een aantal tips over hoe je meer licht kan creëren in je huis waardoor zelfs een donkere hok een lichte uitstraling krijgt.

licht in huis FEM FEM

Er zijn een aantal manieren om voor meer (natuurlijk) licht in huis te zorgen. Het is natuurlijk afhankelijk van welke kamer in je huis het is maar door kleine simpele aanpassingen te doen creëer je meer licht in je kamer.

Omgaan met natuurlijk licht

De grootste bron voor natuurlijk licht in je huis zijn uiteraard je ramen. Wil je het licht dat via een raam naar binnenkomt versterken, dan kan je ervoor kiezen om de kleuren rondom het raam zo licht mogelijk te houden. Denk hierbij aan witte en andere luchtige en lichte kleuren aan je muren. Het zonlicht wat hier naar binnenkomt weerspiegelt en weerkaatst dus oogt jouw woning groter en helder.

Vermijd ook blokkades bij ramen. Denk hierbij aan grote planten of een meubelstuk dat pontificaal voor een raam staat waardoor er minder licht in huis komt. En heb je toevallig een vensterbank bij je raam? Prop deze niet volledig vol. Ga voor slechts twee, misschien drie ornamenten.

Meer licht én privacy in huis

Wanneer je begane grond woont snappen we heus dat je liever niet hebt dat iedereen je huis binnen gluurt maar je wil ook niet de hele dag je gordijnen dicht hebben. Wat hier vooral belangrijk is, is het soort raamdecoratie die je aanschaft. Je wil natuurlijk én licht in huis, maar ook je privacy behouden. Kies daarom voor lichtkleurige jaloezieen (dit weerkaatst het licht naar binnen) of ga voor lichtdoorlatende gordijnen. Dit is een ideale oplossing wanneer je meer licht in huis wil, maar dat het niet ten kosten van je privacy gaat.

Licht interieur

Tot slot is er ook een optie die wellicht niet voor iedereen is weggelegd, maar lichte meubels in huis zorgen ook voor meer licht. Het moet uiteraard wel je smaak zijn, maar witte (of lichtkleurige) meubels weerkaatsen ook zonlicht waardoor je meer licht in huis creëert.