Niet nat, maar wel bloedgeil? Je bent echt niet de enige! Het kan helaas voorkomen als je met iemand het bed deelt. Maar maak je niet druk, wij geven je tips over wat je moet doen als je niet nat wordt.

Waarom wordt je niet nat?

Als je met je lover op het punt bent gekomen om naar de slaapkamer gaat, en je nog niet nat bent, is dat natuurlijk niet ideaal. Maar hoe kan het nou dat je niet nat wordt? Dat komt door de klieren die jouw vagina vochtig maken dan gewoon even niet zo goed werken. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, hormonale veranderingen, een verandering in je Ph-waardes of door medicatie. Maar niks om je druk over te maken! Er is gelukkig zat aan te doen.

Hulpmiddelen

Een uitgedroogde vagina kan behoorlijk pijn doen bij het hebben van de seks. Een pil met oestrogenen om je hormonen weer in belans te brengen doet wonderen. Deze zorgt er namelijk voor dat je klieren weer goed werken. Ook zijn er verschillende vaginale vochtcrèmes die hierbij helpen.

Voeding

Mocht je liever op een natuurlijke manier invloed hebben op je vagina zijn er ook zat voedingssoorten die goed helpen. Probeer bijvoorbeeld het eten van soja, tofu of zaden en noten.

Gevolgen

Schaam je vooral niet tegenover je lover. Niet alleen voelt het vrijen niet even fijn aan, het kan ook voor veel pijn zorgen. Zoals jeuk, roodheid, een opgezwollen vulva en pijn bij het plassen. Maar dat was nog niet alles.. ook kan het zorgen voor scheurtjes, wondjes en pijn. Geef dus duidelijk aan bij je partner dat het niet gaat! Communication is key.

Mocht dit alles nog niet werken, ga dan vooral naar de huisarts! Ze kunnen je daar namelijk heel goed helpen, en voor je het weet heb je nergens meer last van.

Lees ook: 10x de reden dat jij niet tot je hoogtepunt komt.