We hebben allemaal wel een moment waarop we het gevoel hebben vast te zitten. Je opleiding is niet leuk, je werk biedt je eigenlijk niet meer wat je wil.. Of wil je toch simpelweg iets nieuws uitproberen op het gebied van werk? We got you! Met de onderstaande opties heb jij in een mum van tijd een nieuwe uitdaging te pakken. Zo blijf jij niet vastroesten in bestaande processen, heb je weer genoeg motivatie voor de toekomst en blijft je werk uitdagend!

Een nieuwe opleiding volgen via je huidige werk

Dit klinkt als een enorme stap, maar dit is het vaak niet. Ga eerst even in gesprek met je huidige werkgever (als je die hebt), om te kijken of je misschien een opleiding via je werk kunt doen. Op die manier investeert je baas in jou, zodat dat later weer zijn vruchten kan afwerpen binnen het bedrijf, en krijg jij je opleiding gefinancierd. Veel werkgevers hebben hier gewoon een budget voor. Scheelt wel wat money! Zo kan jij toch die medische secretaresse opleiding gaan volgen en hebben zij een breed inzetbaar persoon binnen het bedrijf.

Zo’n opleiding kan klassikaal zijn, maar ook online. In het laatste geval ben je niet afhankelijk van een locatie, maar ook niet van een bepaalde tijd. Je kan zo zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Het kan dus ook in de avond, wat weer handig is als je overdag gewoon moet werken.

Praat erover met mensen die je liefhebt

Eerlijk, wie heeft er wel eens een moment gehad waarop we onze purpose in life even kwijt waren? Wij allemaal, toch? Het is op zo’n moment ook helemaal niet raar om even om de hulp van familie of vrienden te vragen. Zij kennen je immers het beste en weten als het goed is precies wat ze bij je vinden passen. Zo heb jij een frisse blik op de situatie en wie weet hebben zij wel connecties die jou aan die opleiding of ene baan kunnen helpen.

Ga naar een loopbaancoach

Klinkt heftig, is het absoluut niet. Je kan namelijk makkelijk een gesprek met een loopbaancoach aan gaan om erachter te komen wat jouw volgende stap in je carrière precies gaat zijn. Zo’n iemand helpt je middels verschillende vragen aan nieuwe inzichten over wat je nou eigenlijk écht leuk vindt en wat bij je past als persoon. Zo weet jij aan het einde van het gesprek direct of je die doktersassistente opleiding moet doen, of toch een versnelde opleiding voor de PABO.