Ook zoveel last van die meldingen dat je opslagruimte weer te vol is? Heb je te veel foto’s en apps op je telefoon maar onvoldoende ruimte waardoor je telkens weer foto’s en apps gaat verwijderen? Wij hebben een aantal manieren waardoor je altijd voldoende ruimte op je telefoon hebt zonder meer geld uit te moeten geven aan (bijvoorbeeld) iCloud.

opslagruimte FEM FEM

Zorg voor een back-up

Één manier om zonder iets hoeven te verwijderen meer ruimte te creëren is door middel van een back-up te gebruiken. Heb je een DropBox account? Top, dan kun je foto’s synchroniseren op je laptop of een computer. Hiervoor heb je niet per se internetverbinding nodig, maar kun je vanaf je computer, Android-apparaat, iPhone of iPad ook offline aan je bestanden werken. Als je weer online bent, worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd.

Verwijder oude gesprekken

In plaats van je foto’s en apps te verwijderen voor meer ruimte, kan je beter gesprekken verwijderen op WhatsApp bijvoorbeeld.  Zo wordt het toch een keertje tijd om die eindeloze gesprekken met je beste vriendin te wissen van twee jaar geleden of al die groep chats die niet meer actief zijn. Je kijkt er toch niet meer naar en het is ook nog eens goed voor je opslagruimte.

Het downloaden van films

Waarschijnlijk denk jij nu dat dit juist níet werkt want het downloaden van een film zorgt er sneller voor dat je geheugen vol is. En toch is dit niet helemaal waar en hebben wij een manier gevonden om een film aan te schaffen waarbij je niet al je geheugen gebruikt. Het werkt zo:

  • Ga naar de iTunes Store op je iPhone.
  • Klik bij “Films” en kies een willekeurige film uit die best wel wat opslagruimte in beslag neemt. De film moet in ieder geval groter zijn dan de nog vrije opslagruimte op jouw iPhone.
  • Druk dan op “Koop” of “Huur”.
  • Als het goed is krijg je een melding dat de film niet gedownload kan worden, omdat er niet genoeg opslagruimte is. Het is belangrijk dat je niet je wachtwoord invult, of met je vinger over de home-knop gaat voor de vingerscan.
  • Klik dan vervolgens op Instellingen > iPhone opslag > Opslag en iCloud-gebruik.
  • Je ziet nu dat er opslagruimte vrij is gemaakt.
  • Als je deze stappen een aantal keer herhaalt, kun je nog meer ruimte vrijmaken.

Het enige nadeel is dat je telefoongebruik je productiviteit omlaag haalt. Dus wellicht een idee om toch niet te veel gebruik te maken van apps? Dan heb je minder moeite om constant op je telefoon bezig te zijn.