We worden heel blij van shoppen en al helemaal tijdens de sale periode. Toch kan het vaak nog erg lastig zijn om de leukste items te scoren. En dan heb je ook nog het probleem dat veel winkelketens niet van tevoren bekend maken wanneer de sale begint. Met deze tips ben jij perfect voorbereid.

sale shoppen FEM FEM

Vraag het aan het winkelpersoneel

Het personeel in grote winkelketens mag niet teveel kwijt over de sale periode. Best logisch eigenlijk als je erover nadenkt, want anders gaat iedereen wachten tot de sale periode en verliezen ze omzet. Toch lukt het veel winkelmedewerkers niet om hun mond dicht te houden. Je kan dus altijd proberen om het te vragen want je wilt immers niet dat je over een maandje jouw recente aankoop voor 50% korting in de winkel ziet hangen. Hier wordt niemand blij van ;).

Check de online sale

Je bent waarschijnlijk geneigd om zo snel mogelijk naar de winkel te rennen om de leukste items uit de rekken te vissen, maar hou in je achterhoofd dat er altijd nog een online webshop is. De meeste online webshops beginnen zelfs al een uur eerder met de sale. Als je slim bent hou je dat dus in de gaten!

Let op de sale opstelling

De winkel sale proof maken kost veel tijd. Grote winkelketens zijn vaak al dagen van te voren bezig om alles op zijn plek te zetten. Dit is erg handig, want op deze manier is het duidelijk de sale opstelling klaar hangt en hoe lang je ongeveer nog moet wachten.

Dit is wanneer de sale begint in jouw favoriete winkels

Zara

De sale bij Zara is echt een ding. Iedereen wil haar favoriete item bemachtigen en er zijn zelfs vrouwen die de winkel instormen. Toch weten we bij Zara nooit precies wanneer de sale begint, maar het is wel altijd rond dezelfde datum. Zet de derde óf de vierde donderdag van juni maar alvast in je agenda, want grote kans dat het weer op een van deze data valt.

Mango

Dol op de kleding van Mango? Grote kans dat de sale in de tweede of derde week van juni van start gaat. Hou het dus goed in de gaten om de leukste items te bemachtigen.

H&M

Bij H&M gaat het een beetje anders dan anders. De sale online verschilt namelijk met de sale in de winkel. Het kan zomaar zijn dat hetzelfde item in de winkel de helft goedkoper is in de winkel dan op de site of andersom. Goed in de gaten houden dus, want niemand wordt er blij van om daar later achter te komen. De sale van de H&M begint hoogstwaarschijnlijk op 11, 12 of 13 juni net als voorgaande jaren. Iets eerder dan andere winkels dus!

Bij welke winkel ga jij je slag slaan?

Lees ook: de 7 beach trends aankomende zomer.