Het kan wel eens gebeuren dat jij en je partner in een relatie-sleur belanden. Een avondje bankhangen kan natuurlijk chill zijn, maar wanneer jullie elkaar nog enkel in jullie joggingpak zien, is het tijd om alarm te slaan. Die sleur kan ook in de slaapkamer ontstaan. Wanneer seks een ‘moetje’ wordt en jullie dagelijks routineus dezelfde standjes afgaan. Zonde! Met deze tips breng je wat meer spice in de slaapkamer zodat het binnen no time weer voelt alsof jullie nog in de verliefdheidsfase zitten.

1. Betrek je partner in je seksuele fantasieën

Er is haast niets meer opwindend dan praten met je partner over jullie seksuele fantasieën. Je kunt het bijvoorbeeld hebben over dingen die jullie nog nooit gedaan hebben, maar graag eens zouden willen proberen. Misschien zijn jullie allebei nieuwsgierig naar hoe het is om een derde persoon erbij te hebben, maar durfde jullie dit niet eerder voor te stellen.

2. Mastrubeer voor je partner

Je kunt dit doen terwijl hij bij je is, maar je kunt ook jezelf filmen en dit doorsturen. Wees dan wel zeker van het feit dat je je partner honderd procent kunt vertrouwen. Je wilt niet dat dit pikante filmpje uiteindelijk op het internet belandt.

3. Maak een lijstje

Lijstjes maken klinkt niet echt sexy, maar het kan wel onwijs handig zijn om inzicht te krijgen in je partners wensen. Schrijf beide op waar je nog mee zou willen experimenteren en kijk of er gelijkenissen zijn. Misschien verlangen jullie beide wel naar een hete vrijpartij in de auto.

4. Waag je aan dirty talk

Dirty talk kan in het begin wat ongemakkelijk voelen, maar als je het eenmaal doorhebt kan dit enorm geil voor je partner zijn. Geen zorgen: zelfs wanneer je verlegen bent kan je een pro worden in dirty talk. Oefening baart kunst!

5. Prikkel je zintuigen

Wanneer je je partner blinddoekt, en diegene niets meer kan zien, worden andere aanrakingen juist ~intenser~. Je kunt ook spelen met reuk. Voeg een nieuwe zintuigelijke ervaring toe door het gebruik van kaarsen en etherische oliën.

6. Geef een hete massage

Of laat jezelf verwennen door je partner. En als we het dan toch over oliën hebben, is dit een perfecte manier om te onderzoeken hoe je partner op verschillende lichaamstemperaturen reageert. Misschien ontdek je wel een nieuwe erogene zone van je partner. Je hebt hier speciale massagekaarsen voor, die niet gemaakt zijn van kaarsvet, maar van oliën die goed zijn voor je huid en waarmee je kunt smeren.

7. Gebruik een stoel

Dit kan een leuk extraatje zijn tijdens penetratieve seks. Het standje wat zich uitstekend leent hiervoor is cowgirl. De penetrerende partner zit op de stoel, en de ander daarop. Je kunt naar elkaar kijken, maar je kunt je ook omdraaien. Zo heeft je partner een leuk uitzicht.

8. Gebruik een speeltje

Misschien gebruik je wel eens een speeltje wanneer je alleen bent, probeer dit dan ook eens samen. Dit zal voor veel meer opties en sensaties zorgen, wat je seksleven een boost geeft.

9. Langzame seks

Probeer eens zo langzaam mogelijk seks te hebben. Je zult merken dat dit eigenlijk veel intiemer is dan een potje harde seks. Vergeet hier vooral het oogcontact niet bij.

10. Edging

‘Edging’ is een techniek die zorgt voor langere en betere orgasmes. Je brengt jezelf, of je partner, tot het randje van een orgasme, en stopt dan. Dit herhaal je een aantal keer tot je een groot en pulserend orgasme krijgt. Zo bouw je samen de opwinding steeds verder op en duurt de vrijpartij langer. Win-win!

Lees ook: Zo komen jij en je partner uit jullie relatie-sleur!