Hoe frustrerend is het als je net je haar in model hebt geföhnd, daarna je kleding aantrekt en plotseling je kapsel alle kanten op staat? Juist, héél frustrerend. Statisch haar is misschien wel een van de grootste ergernissen tijdens de winter. Knettert jouw haar ook zo bij het uittrekken van je jas? Gelukkig kun je er iets tegen doen! Wij zetten de handigste tips op een rijtje.

haar2-femfem

Goede haarborstel

Het is belangrijk om een goede haarborstel te hebben. Het liefste eentje die gemaakt is van echt haar. Probeer plastic te vermijden, je haar raakt hier namelijk sneller elektrisch geladen van.

Gevoed haar

Zorg dat je haar goed gevoed is. Vochtarm haar neigt sneller statisch te worden, dus gebruik bij elke wasbeurt een hydraterende conditioner. Een haarmasker of serum zijn ook altijd goed in de koude wintermaanden.

Vermijd föhnen en stijlen

Als je haren overeind staan grijp je natuurlijk het allerliefste naar de föhn of stijltang, maar je kunt ze beter even laten liggen. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je haar uitdroogt, ook al wordt jouw haar er zo mooi glad door. Laat je haar gewoon natuurlijk opdrogen als je uit de douche komt of als je écht niet zonder kan, zet je de föhn op de koele stand.

Haarlak

Spuit een beetje haarlak op je borstel of je handen en verspreid dit door je haar. Een snelle manier om je statische bos te temmen! Je kunt het ook op statische kledingstukken spuiten, dan heb je er tijdens het dragen minder last van.

Kleding

Als je kleding draagt gemaakt van synthetische stoffen of wol, kan dit er ook voor zorgen dat je haar sneller statisch wordt. Als je kiest om katoenen kleding te dragen, zul je hier minder last van hebben. Wollen mutsen en sjaals zijn ook vaak de boosdoeners van statisch haar!

Hoe ga jij om met statisch haar?

Bekijk hier hoe je het voor elkaar krijgt om elke dag perfect haar te hebben zónder het te stylen.