Puistjes hier en puistjes daar: wanneer houdt dat een keer op? Kourtney Kardashian en haar huidverzorgster Sharlena Hassani delen met ons een paar tips om acne te bestrijden. En, ja… als Kourt het zegt, dan móeten we wel!

Bron: @kourtneykardash

#1 Een alternatief voor antbiotica

“Meestal neem ik dagelijks één capsule oregano-olie. Maar als ik actieve acne heb, neem ik er twee en volg ik dat op met probiotica”, vertelt Kourtney. “Het werkt als een natuurlijk antibioticum, met ingrediënten die virussen, bacteriën en schimmels doden.” Hou er rekening mee dat hoewel het een goede natuurlijke optie is en dermatologisch voorgeschreven wordt, het nog steeds een effect kan hebben op darmbacteriën.

#2 Muntthee

Groene muntthee is een van de meest ge-wel-di-ge oplossingen om acne tegen te gaan. Onderzoekers hebben aangetoond dat muntthee huidziekte-veroorzakende gisten en bacteriën doodt. En het is ook nog eens ontstekingsremmend! Nou, mooier dan dat kun je het niet hebben. De thee zorgt voor wonderen. Na een maand vermindert de acne met 25 procent en na drie maanden 51 procent. Muntthee is ook ideaal voor hormonale puistjes, omdat het acne-inducerend testosteron in het bloed doet verminderen.

#3 Flip je kussen

Iets wat je vast vaker voorbij hebt zien komen. Je kussen. Je kussen kan een grote oorzaak zijn van je uitbraken op het gezicht. Daarom adviseren de dames om elke dag je kussensloop te veranderen. *Zucht* Lekker dan, dat is voor ons een heleboel was draaien. Gelukkig houden ze ook rekening met ‘de normale mensen’, en vertellen dat je een keer in de zoveel dagen ook je kussensloop kan verwisselen. Hé hé, gelukkig maar!

#4 Gebruik deze twee ingrediënten

Glycolzuur en benzoylperoxide zijn onmisbaar voor mensen met acne, dat vertelt Sharlena: “Glycolzuur helpt de helderheid te behouden door de opbouw van de poriën te verwijderen en de huid te vernieuwen. Voeg regelmatig benzoylperoxide toe voor antibacteriële werking, en vooral na het sporten en zweten, of ontharing op gebieden die gevoelig zijn voor puistjes.”

#5 Vergeet niet te hydrateren

Hoewel het misschien meer dan logisch lijkt, vertelt Shar dat een goede hydratatie en een gezond dieet super belangrijk is voor een heldere en gezonde huid. Ze raadt ook aan om zoveel mogelijk weg te blijven van zuivel, suiker en bewerkte voedingsmiddelen, dit kan namelijk ook aan puistjes bijdragen. Ja, dat wordt keuzes maken…