Knoflook is eigenlijk gewoon onmisbaar. Op een of andere manier zijn veel gerechten niet compleet zonder een goede dosis knoflook. Het is daarom extra vervelend dat je na het eten van knoflook meteen zo uit je mond stinkt. Dit kan voor vervelende situaties zorgen dus we helpen je graag uit de brand. We gingen op zoek naar de beste tips tegen een slechte adem door knoflook.

Waarom gaat je adem stinken na het eten van knoflook?

Om te beginnen wel handig om te weten waardoor je adem gaat stinken na het eten van knoflook. Knoflookresten in de mond kunnen zorgen voor een slechte adem, maar dit probleem heb je eigenlijk zo opgelost. Hier kun je simpelweg gewoon even je tanden voor poetsen en eventueel je tong schrapen. Toch komt de ergste geur hier niet vandaan, maar uit je maag. In je maag ontstaan zwavelgassen zodra je maag de knoflook gaat verwerken. Dit gas komt vervolgens in je bloed terecht en daarna via je longen en je huid weer naar buiten.

Voorkomen is beter dan verhelpen

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan verhelpen, maar helemaal voorkomen kun je het eigenlijk nooit. Tenzij je voortaan de knoflook uit je gerechten weg laat, maar dat lijkt ons een minder goed idee. De enige optie is om de zwavelgasproductie zoveel mogelijk te beperken. Je kunt daarvoor het beste een verse knoflook nemen, omdat deze minder zwavel bevat. Daarnaast is het verstandig om de kern uit de knoflook te halen. Deze bevat namelijk de meeste zwavel.

 tips tegen een slechte adem door knoflook

Wat zijn de beste tips tegen een slechte adem door knoflook?

Naast dat je dus alle knoflookresten zo goed mogelijk moet wegpoetsen en -schrapen, kun je gelukkig nog meer doen. Het is namelijk dat je je maag neutraliseert nadat je knoflook hebt gegeten. Er zijn een aantal producten die gasvorming en -verspreiding tegen gaan. Als je dus weet dat er een aantal tenen knoflook door de maaltijd gaan, is het misschien handig als je ook wat andere producten in huis haalt. De volgende tips helpen tegen een slechte adem door knoflook:

1. Een appel eten

Neem een appel voor de dorst én voor de vieze adem. Appels kunnen er namelijk voor zorgen dat de knoflookgassen in je maag afgebroken worden. Hierdoor kan het knoflookgas zich niet verder verspreiden en beperk je de slechte adem. Precies wat we willen en een van de beste tips tegen een slechte adem door knoflook.

2. Verse munt of citroen in een kopje thee

Hoewel dit minder effectief is dan het eten van een appel is het geen slechte optie om te proberen. Het schijnt toch wel een goede invloed te kunnen hebben op je slechte vieze adem! Lekker een theetje na de maaltijd dus.

3. Mondspoeling die actieve zuurstof bevat

Dit soort mondspoelingen hebben een antibacteriële en speekselstimulerende werking, wat weer goed is om je mond vochtig te houden. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder gemakkelijk vermenigvuldigen. Verder komt er door hiermee te spoelen meer zuurstof vrij, waardoor bacteriën sneller afsterven.

4. Kauw op peterselie

Verse kruiden kunnen helpen om je tong schoon te maken en nare luchtjes te maskeren. Misschien niet heel lekker om te doen, maar als het helpt moeten we het er maar voor over hebben, toch?

5. Een glas volle melk drinken

Ook volle melk kan de zwavelgassen die er nog zijn of ontstaan verminderen. Een nadeel aan melk is wel dat het juist een boosdoener kan zijn voor een slechte adem. Niet de beste tip, maar wel het proberen waard.

Lees ook: Dit knoflookfestival is de droom van iedere knoflookliefhebber