Iedere vrouw vindt het spannend om voor de eerste keer met je crush te zoenen. Daar is niets geks aan, want je hebt het nog nooit gedaan dus je zal het wiel helemaal zelf uit moeten vinden. Natuurlijk kun je je inlezen tot je een ons weegt, maar uiteindelijk zal je het zelf moeten doen. Misschien heb je wel iets aan een van de volgens tips voor je eerste zoen.

Tips voor je eerste zoen

Een eerste zoen zou iets heel romantisch moeten zijn, maar kan ook juist helemaal fout gaan. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Een zoen kan natuurlijk het verschil maken tussen een tweede date of een afwijzing. Je zal dus alles uit de kast moeten trekken om indruk te maken met die zoen. Heb je nog nooit eerder gezoend en maak je je een beetje zorgen? Dan heb je waarschijnlijk wel wat aan deze tips voor je eerste zoen.

tips voor je eerste zoen
Bron: Pinterest

1. Kijk goed of je date wel gezoend wil worden

Dit is onwijs belangrijk, want het kan wel eens heel ongemakkelijk worden als dit niet het geval is. Je wil natuurlijk niet voor gek staan dus let goed op zijn houding, zodat je erachter kunt komen of hij ook wil zoenen.

2. Zorg voor een frisse adem

Het lijkt zo logisch, maar toch kan het je even ontschieten. Zorg voor een goede voorraad Smintjes in je tas, poets je tanden van te voren en sla de knoflook over. Tenzij jullie allebei knoflook hebben gegeten, dan maakt het niet uit.

3. Zorg voor een goede omgeving

Je eerste zoen mag best in een romantische setting zijn. Kies dus wel voor het juiste tijdstip en de juiste plek.

4. Zorg voor een lekker geurtje

Natuurlijk is het belangrijk dat je een frisse adem hebt, maar daar blijft het niet bij. Een beetje deo en een lekker geurtje is ook geen overbodige luxe. Je wil natuurlijk niet dat hij merkt dat je eigenlijk peentjes zweet.

5. Neem de goede positie aan

Zorg ervoor dat je niet te ver van je date afzit, zodat het geen moeite kost om dichtbij hem te komen tijdens het zoenen. Het wordt na een tijdje best zwaar om zo ver vooruit te hangen…

6. Wees smooth

Leun niet te snel voorover, want dan heb je zoen al verklapt voordat hij überhaupt begonnen is. Je kunt hiervoor de methode gebruiken die ze in films ook gebruiken. De 90/10 techniek zorgt ervoor dat je eerst tot 90 procent voorover leunt. Vervolgens doe je de laatste 10 procent smooth. 

7. Gebruik je handen

Blijf zeker niet als een zoutzak stil zitten wanneer je zoent, maar gebruik je handen. Pak bijvoorbeeld zijn handen of hoofd vast tijdens het zoenen.

8. Doe rustig aan met je tong

Hou het eerst bij lipcontact voordat je meteen met je tong in de weer gaat. Wil je toch wel zoenen met tong? Zorg er dan voor dat niet te wild beweegt.

9. Zoen niet te lang

Je hoeft echt niet meteen 10 minuten lang te zoenen. Het is ook meer dan prima om het kort, maar krachtig te houden.

10. Denk van te voren na over wat je na de zoen doet

Als je dan de eerste zoen achter de rug hebt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat de situatie daarna meteen awkward wordt. Zorg ervoor dat je je voorbereid op de tijd na de zoen en hoe je die voor je ziet.

Lees ook: Goed leren zoenen? Dit zijn onze beste tips