We dromen allemaal van lange lokken, maar hoe zorgen we goed voor ons haar? Er zijn honderden middeltjes op de markt en we zien door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn er geen dure shampoos nodig voor lang en glanzend haar. Hier zijn onze beste tips voor lang en gezond haar:

Schermafbeelding 2021-06-24 om 12.19.34

Wassen

Ben jij iemand die haar haar iedere dag wast? Misschien is dit wel waar het fout gaat. We weten het; first day hair kan heerlijk licht aanvoelen, maar het beschadigt ook je haar. Wanneer je je haar te vaak wast zullen de natuurlijke oliën verdwijnen die ervoor zorgen dat je haar er gezond en shiny uitziet.

Begin met je haar om de dag te wassen, daarna om de twee dagen, enzovoorts. Streef ernaar om je haar eens of twee keer per week te wassen. Wanneer je haar wat vetter wordt kun je dit bijvoorbeeld verbergen door verschillende haarstijlen uit te proberen. Probeer een hoge paardenstaart of een french braid. Droogshampoo kan ook wel eens van pas komen.

Conditioner

Gebruik geen conditioner bij de haaraanzet. De haarwortels hebben alle natuurlijke oliën nodig en een conditioner verwijdert deze. Wanneer je conditioner gebruikt om je haar zachter te maken, smeer het in de punten en lengtes van je haar.


Water temperatuur

Veel mensen weten dit niet, maar de temperatuur waarop je je haar wast heeft veel invloed op de staat van je lokken. Het beste is om je haar met lauwwarm water te wassen. Het geeft je haar glans en droogt je haar niet uit. Voor wat extra shine kun je het water wat warmer zetten op het einde van de douchebeurt.

Ondersteboven

Was je haar ondersteboven. Dit kan wat raar klinken maar het werkt echt! Het geeft niet alleen meer volume aan je haar, maar je wast er ook gemakkelijk oude haarproducten uit. Het kan wat awkward voelen maar het is het meer dan waard.

Haarborstel

Wanneer je geen borstel wilt gebruiken is het slim om je haren door te kammen met je vingers. Als je dit wel wilt, kies dan de juiste type borstel voor jouw haartype.

Massage

Met deze tip gaan we je erg blij maken: je verdient iedere dag een hoofdmassage. Door je hoofdhuid te masseren stimuleer je de bloedcirculatie waardoor je haar sneller zal groeien. Daarnaast is het een goede manier om tot rust te komen na een lange dag. Je kunt dit zonder product doen, maar je kunt ook lavendel olie gebruiken.

Let op: gebruik niet je (gel) nagels maar je vingertoppen wanneer je je hoofdhuid masseert. Maak cirkelbewegingen over de oppervlakte van je hoofd.

Producten

Let bij het kopen van haarproducten erop dat je kiest voor goede kwaliteit. Vermijd altijd de volgende ingrediënten:

  1. Sulfaten
  2. Parabenen
  3. Siliconen

The more natural, the better!

Lees ook: Snel last van vettig haar? Dit zijn de verborgen oorzaken