Het koesteren van onze female friendships is ontzettend belangrijk. Tijd opzij zetten voor zoiets onwijs gezelligs kan moeilijk zijn, maar daar kunnen wij jou mee helpen. FEM FEM heeft namelijk vijf handige tips op rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het organiseren van de perfecte girlsnight. Let’s celebrate some friendships ladies!

girlsnight-fem-fem
@monicageuze Instagram

1. Kies een thema

Thema’s zijn ontzettend leuk en creatief. Ze hoeven ook niet moeilijk of veel werk te zijn! Je kunt bijvoorbeeld een pyjama party, een spelletjes avond, een playback battle of gewoon een heerlijke wijnproeverij organiseren. De mogelijkheden zijn oneindig dus wees een beetje creatief meiden!

2. Kenmerkende drankjes

Kenmerkende drankjes zijn een absolute must. Vind daarom ook een alcoholische versnapering die aansluit bij het thema van je girlsnight. Mocht je inspiratieloos zijn, check dan Pinterest even. Dit platform staat vol leuke maar vooral ook creatieve ideeën. Zorg er wel voor dat je de drankjes maakt voordat je gasten arriveren. Oh, en maak wat extra alcoholvrije cocktails voor je non-alcoholic friends.

3. Vraag om wat hulp

Blijf niet hangen in de keuken, maar vraag aan een aantal vriendinnen of ze je even willen helpen. Het maakt veel mensen vaak niet uit als ze voor dit soort avonden een handje moeten helpen. Zorg ervoor dat je alvast de recepten, producten en materialen klaar hebt liggen, zodat je vriendinnen gelijk aan de slag kunnen. Zo kun je al tijdens de voorbereidingen ontzettend veel lol hebben!

4. Polaroid camera

Je hebt natuurlijk wel een camera nodig om al die dronken koppies vast te leggen. Zorg er daarom voor dat een vriendin haar  polaroid camera meeneemt. Op deze manier kun je je gasten een leuke herinnering mee geven in de vorm van een foto. Deze perfecte meidenavond zal zo voor altijd vastgelegd zijn.

5. Muziek

Aan de perfecte meidenavond kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Weet wel wat je gasten leuk vinden – je wilt tenslotte iedereen een leuke avond geven. Gelukkig heeft Spotify enorm veel leuke playlists in alle thema’s. Genres zoals the 80’s, zero’s, foute muziek – Spotify heeft het allemaal. Er is zelfs een girls night afspeellijst vol met de leukst meezinghitjes! Zorg ervoor dat je gasten na een aantal drankjes los komen en zet dan de muziek harder. Get your crowd moving and have fun girl! 

Lees ook: Dit wil je: Met je vriendinnen overnachten in het kasteel van ‘de verraders’