De feestdagen staan om de hoek, wat betekend dat het plannen kan beginnen! Kerst staat natuurlijk bekend om al het lekkere eten wat erbij komt kijken. Heb jij geen idee wat je wilt maken? Geen zorgen! Met deze tiramisu crêpes steel jij de show tijdens de kerstbrunch!

Tiramisu crêpes cake recept

Wat is een tiramisucrêpescake?

De tiramisu kennen we natuurlijk al, maar deze tiramisucrêpescake geeft een heerlijke twist aan de al zo heerlijke lekkernij. De heerlijke laagjes van crêpes en crème zorgen voor een echt spektakel op je bord. Daarnaast zorgt het ook nog is voor een verbluffend resultaat wanneer je de taart aansnijdt.

Wat heb je nodig?

Voor de crêpes:

  • 6 eieren
  • 100 gr suiker
  • 95 gr bloem
  • 480 ml melk
  • 120 ml olie

Voor de crème:

  • 700 gram roomkaas
  • 400 ml slagroom
  • 200 ml espresso
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • Cacaopoeder

Hoe maak je de tiramisucrêpescake?

  1. Mix de eieren samen met de eieren en bloem in een kom samen tot een glad beslag.
  2. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de melk toe en eindig met de olie.
  3. Zorg ervoor dat je een pan voorverwarmt. Voeg alleen bij de eerste paar crêpes een beetje olie toe, voor de andere niet. Er zit namelijk al olie in het beslag, en je wilt niet dat ze te vet worden.
  4. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Zorg ervoor dat je in totaal 30 crêpes hebt.
  5. Mix de roomkaas, de gecondenseerde melk en de espresso tot een egaal gladde mix. Dit wordt de crème.
  6. Voeg hier ook de slagroom toe en klop het met de mixer tot een luchtig beslag. Zorg ervoor dat je 100 gram apart legt, deze is voor de buitenkant van het beslag.
  7. Voor het maken van de taart heb je een springvorm nodig. Leg een crêpes in de springvorm gevolgd door een laagje crème. Maak hem af door een laagje cacaopoeder. Herhaal deze stappen tot de crêpes en de crème op zijn.
  8. Bewaar de taart 24 uur in de koelkast.
  9. Keer de taart om op een bord en verwijder de springvorm.
  10. Besmeer de zijkanten en de bovenkant van de taart met de overgebleven crème en strooi wat cacaopoeder bovenop de taart.

Extra tips

Zet meerdere pannen tegelijk op het vuur. Op deze manier kan je meerdere crêpes tegelijk bakken. Je wilt namelijk wel dat de taart een mooie hoogte krijgt. Nog een tip: Gebruik een blender om mee te mixen. Zo ben je er zeker van dat je geen klonten in je crêpes krijgt.

Lees ook: Matcha fan? Dan is deze matcha tiramisu hét recept voor jou