Ben jij nu een échte HEMA-tompouce fan en dek je aan niets anders dan deze Nederlandse lekkernij? Dan hebben we goed nieuws: HEMA heeft een tijdelijke winactie. Wat je kan winnen? Geloof het of niet, maar wie weet krijg jij binnenkort tompouce sneakers naar huis toegestuurd.

tompouce sneakers HEMA
Bron: @sebastiaan.vl

HEMA-tompouce

We kennen deze lekkernij allemaal: de tompouce. Naar verluidt is dit gebakje in Nederland voor het eerst gemaakt door een banketbakker uit Amsterdam, maar echter lijkt het dat hij alleen de naam heeft gegeven aan dit iconisch gebakje. Want het idee van de tompouce, twee laagjes bladerdeeg met room ertussen, komt oorspronkelijk uit Frankrijk. En waarschijnlijk bestaan deze gebakjes al sinds 1651. In het Frans worden ze ‘millefeuille’ genoemd, wat ‘duizend laagjes’ betekent.

Maar goed, Nederlanders doen het natuurlijk altijd beter. Enne, denken we aan een tompouce, dan denken we meteen aan HEMA. Wist je dat de HEMA deze heerlijke lekkernij sinds 1932 maakt en dat er jaarlijks wel 14 miljoen van deze iconische gebakjes over hun toonbank vliegen? Tja, logisch, niet waar? Wie smult er namelijk niet van? Die heerlijke tompouces met zo’n glanzende roze laag glazuur en een romige banketvulling. En af en toe, als er een oranje gelegenheid is, dan zijn ze ook verkrijgbaar met een oranje glazuurlaagje. Enne, wil jij jezelf of iemand anders in het zonnetje zetten, dan kun je zelfs je eigen foto op de HEMA-tompouce laten zetten.

Tompouce sneakers

Nu hebben we zin in een tompouce, jij ook? Heerlijk! Het is in ieder geval een iconische Nederlandse lekkernij. De HEMA heeft er nu zelfs een koffer van gemaakt, zie jij je al door het vliegveld paraderen met een tompouce-koffer? Wij in ieder geval wel! En heb je nu geluk, kan je er ook nog eens mee lopen samen met je tompouce sneakers. De HEMA heeft namelijk een eenmalige winactie, samen met Sebastiaan, die custom schoenen maakt.

Deel je op TikTok in de reacties van de onderstaande video, hoe jij je tompouce eet en welke maat schoenen jij hebt, dan maak jij kans op tompouce sneakers. Tompouce fan en sneakers fan? Dan is dit de dag van je leven. Waar wacht je nog op? Reageer zo snel mogelijk en wie weet paradeer jij straks met tompouce sneakers.

@hemanederland

Wij zijn helemaal gek van deze tompouce sneakers! Laat ons weten hoe jij je tompouce eet en je schoenmaat en wie weet loop jij binnenkort in deze kunstwerkjes 😄🩷 #tompouce #sneakers #HEMA

♬ original sound – HEMA