Heb je je altijd al afgevraagd waarom sommige kleuren jou beter staan als anderen? Dit is niet zonder reden! Dit heeft namelijk alles te maken met jouw features. Ben je klaar met het zoeken naar je juiste kleuren en de eindeloze miskopen? Dan hebben wij een site gevonden waarop je binnen een handomdraai jouw persoonlijke kleurenpalet kan samenstellen.

kleurenpalet
Bron: @fuhzz

Colorwise

De website waar we het over hebben heet Colorwise.me en werkt met drie stappen. Als eerste is het belangrijk om een goede foto van jezelf te uploaden waarbij al je hele gezicht goed te zien is. Het is hierbij ook belangrijk dat de foto in goed daglicht genomen wordt: zo is je oog- en haarkleur goed te zien en voorkom je dat je een andere tint kiest.

Voor het vinden van de juiste tint in de huid is het belangrijk dat als je make-up draagt, het goed matcht met de ondertoon van je huid. Als dit warmer of koeler blijkt te zijn, kan dit ook weer verschil opleveren in de uitkomst.

Zo werkt het

Vervolgens is het de bedoeling dat je de bijbehorende tool op de drie verschillende plekken plaatst: je haar, je oogkleur (het liefst het dichtst bij de iris) en op je huid. Hierbij wordt ingezoomd en kan je duidelijk zien of je jouw juiste kleur hebt uitgekozen. Hieruit wordt vervolgens jouw persoonlijke kleurenpalet samengesteld.

@modestybymarcelle I am a warm Autumn but sometimes online tools are finicky 🥴 #booknow #personalstylist #personalstyle #style #fashion #seasonalcoloranalysis #coloranalysis #wowcolors #wowcolor #color #colors #womenownedbusiness #smallbusiness #virtualcoloranalysis ♬ original sound – Marcelle Kimble

Kledingkast analyseren

In totaal zijn er 12 verschillende uitkomsten: clear winter, cool winter, deep winter, soft summer, cool summer, light summer, clear spring, warm spring, light spring, soft autumn, warm autumn en deep autumn.

Met deze informatie kan je vervolgens ook je kledingkast analyseren. Maak een foto van items in je kledingkast en klik op ‘bladeren’ om de opgeslagen afbeelding te selecteren. Klik vervolgens ergens op de foto die de ware tint van een stijl of product weergeeft. Scroll naar beneden om te zien hoe de geselecteerde kleur samenwerkt met de vier klassieke paletten. Als de kleur op jouw palet staat, is het een goede keuze voor jou en je garderobe.