Je maakt veel met je beste vriendin mee, en dit is dan ook de laatste persoon die je zou judgen. Met je bff kan je altijd lachen, maar zij heeft je ook door je dieptepunten gesleept. En in al die tijd hebben jij en je vriendin waarschijnlijk een hoop gewoonten opgebouwd. Echter zijn er een paar gewoonten die stiekem heel toxic zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

toxic vriendschap

Toxic gewoonten in een vriendschap

Soms mag je er wel eens weleens stilstaan bij je vriendschappen. Je beste vriendin doet als het goed is heel veel voor je, en daar mag je best dankbaar voor zijn. Maar soms kan je ook kritisch naar je vriendschappen kijken. Herken jij onderstaande gewoonten, pas dan op.

1. Nooit vragen hoe het gaat

Een vriendschap hoort altijd van twee kanten te komen. Wees dan ook oprecht geïnteresseerd naar hoe het gaat met je vriendin. Zo voelt zij zich gehoord en zal ze het ook sneller terug vragen.

2. Nooit ruzie

Hebben jij en je vriendin nooit ruzie? Dan is er waarschijnlijk toch iets mis. Het kan niet zo zijn dat je altijd op een lijn liggen. Durf aan te geven als je iets vervelend vindt, en durf ruzie te maken. Nou moet het ook niet té veel worden, dat is ook weer niet gezond.

3. Je voert een wedstrijd

Gaat je beste vriendin op vakantie naar een mooi tropisch land? Dan moet jij ook op vakantie gaan. Iets wat helemaal niet gezond is. Onthoudt; jij en je vriendin hoeven niet altijd hetzelfde te doen.

4. Je luistert niet

Merk je dat jij alleen maar aan het woord bent en niet luistert? Let dan even op. Het laat zien dat je totaal niet geïnteresseerd bent. Laat haar ook af en toe aan het woord, en vraag ook door.

5. Ongevraagd advies

Soms is het fijn om advies te krijgen, maar op non-stop ongevraagd advies zit niemand te wachten. Het is soms ook gewoon fijn om je verhaal kwijt te kunnen, zonder naar een oplossing te zoeken. Geef je vriendin hier dan ook de ruimte in.

Lees ook: Vriendschapscheck: dit zijn de beste vriendschappen volgens jouw sterrenbeeld