bamboetrein cambodja femfem

Midden door de natuur met deze bamboetrein in Cambodja

Travel14 nov 2017, 16:56 doorRedactie
Wanneer we het woord 'trein' horen, haakt 90% van ons al af. Treinen is nu eenmaal niet onze grootste hobby. Maar deze trein in Cambodja is andere koek. Een 'trein' waarbij je zit op een bamboe platform en waar je langs de mooiste plekjes van Cambodja komt.
bamboetrein cambodja femfem

Meest simpele constructie

Geen 1e of 2e klas. Deze bamboetrein bestaat uit twee stalen balken met wieltjes eraan, een bamboeplatform en een klein motortje. That's it. De 7 km lange rails brengt je naar de dorpjes van de locals van Battambang. Aangezien er maar een enkele rails is, is de kans groot dat je een tegenligger tegenkomt. En nu, denk je dan. De heerlijke en stressloze levensstijl van de locals, komt ook hier weer naar voren. Want dan halen we het bamboeplatform toch even uit elkaar zodat de ander er langs kan? Probleem opgelost.
cambodja bamboetrein femfem
Foto via <a href=
Asia Vacations "/>

Toeristische attractie

Alhoewel deze trein in eerste instantie gebouwd was om producten en locals van het ene dorp naar omringende dorpen te vervoeren, kwamen ze er al snel achter dat ook de toeristen dit erg interessant vonden. De meeste toeristen hebben een voorkeur om in de ochtend of in de namiddag een ritje met deze bamboetrein te maken, omdat het dan niet zo heet is (de trein heeft namelijk geen dak). Tijdens zo'n ritje van ongeveer 10 minuten wordt je meestal tot de eerste stop gebracht, waar t-shirt- en drankverkopers op je wachten. Je zult dezelfde weg weer terug moeten, aangezien het niet echt mogelijk is om via een andere weg weer terug te komen. Alhoewel het in het hoogseizoen erg druk is met toeristen, wordt deze bamboetrein ook nog steeds door de locals zelf gebruikt. Als je denkt dat dit een lullig treintje is heb je het mis. De bamboetrein gaat namelijk maar liefst 40 km per uur. Ben je binnenkort in Cambodja, dan is dit zeker de moeite waard om een ritje te maken.