wenen

Dít blijkt de beste stad om te wonen - en je verwacht het niet

Travel05 jul , 19:00 doorRedactie
De beste stad om te wonen volgens onderzoek. Je zou denken aan Parijs, New York of misschien wel Kopenhagen. Maar niks is minder waar. Onderzoek toont aan dat je het beste in Wenen kunt wonen. Waarom? Dat leggen we je uit.

1. Levenskwaliteit

Zelf hadden we hier helemaal geen weet van, maar Wenen biedt een ongeëvenaarde levenskwaliteit. De stad is rijk aan groene parken (denk aan het beroemde Stadtpark) en prachtige tuinen van Schönbrunn. Je kunt genieten van lange wandelingen, fietstochten door de historische straatjes en ontspannen picknicks op de grasvelden. Kun je jezelf daarna op het terras trakteren op een heerlijke apfelstrudel.

2. Veiligheid

Wenen is een van de veiligste steden ter wereld. Hier kun je zonder zorgen over straat, zowel overdag als 's nachts. Nee, je hoeft geen sleutels tussen je vingers te houden of een nep belletje te plegen, je kunt zonder zorgen de straat op. En dat is enorm fijn.

3. Openbaar vervoer

Het openbaar vervoersysteem van Wenen is efficiënt, betrouwbaar én niet geheel onbelangrijk, betaalbaar. Met uitgebreide netwerken van trams, bussen en metro's, kun je gemakkelijk de hele stad verkennen zonder de noodzaak van een auto. Dit maakt het dagelijks leven toch echt een heel stuk gemakkelijker.

4. Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Wenen is van topkwaliteit. Met moderne ziekenhuizen en uitstekende medische voorzieningen is zorg altijd binnen handbereik. Wel zo'n fijn idee. Dit maakt de stad een extra aantrekkelijke plek.

4. Culinaire Hoogstandjes

De Weense keuken is wereldberoemd door verschillende gerechten. En hoewel we de klassieke Wiener Schnitzel niet per se onder de culinaire hoostandjes scharen, is het wel heel erg lekker. En wereldberoemd. Maar naast de schnitzel is Wenen ook bekend om de zoete apfelstrudel en sachertorte. Voor ieder wat wils dus. De gezellige koffiehuizen zijn perfect voor een ontspannen middag met vrienden.

5. Muziek en cultuur

Als thuisbasis van grote componisten zoals Mozart en Beethoven, ademt Wenen muziek. Overal in de stad kun je genieten van klassieke concerten, operavoorstellingen en live muziek in gezellige cafés. Voor muziekliefhebbers is Wenen een echt paradijs.