food bestemming vakantie

Food paradise: deze bestemming kun jij als foodlover niet overslaan

Travel08 jul , 15:30 doorRomy Nouwen
Wij hebben food paradise gevonden! Helaas is het een behoorlijk stukkie vliegen, maar dan heb je wel wat. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming met heerlijk eten? Zoek dan niet verder. Wij hebben de perfecte plek gevonden.

Vakantiebestemming op basis van de keuken

Als wij op zoek gaan naar een nieuwe vakantiebestemming, staat food als één van de prioriteiten bovenaan de lijst. Met andere woorden: we moeten lekker kunnen eten op vakantie, want anders is de vakantie meteen minder geslaagd. Eten doen je nou eenmaal dagelijks dus dan moet je er wel van genieten. Anders wordt het een lange vakantie.

Dé bestemming die je niet over mag slaan

Wat ons betreft is er één grote winnaar als het gaat om heerlijk eten: Bangkok. Niet iedereen zal bij de Thaise hoofdstad denken aan goed eten, omdat het bekend staat om veel andere dingen. Bijvoorbeeld het bizar drukke verkeer, de tempels en de schorpioenen op een stokje op Koh San Road. Toch kun je in Bangkok meer dan dat. Het eten is er namelijk heerlijk.
Meerdere restaurants zijn onvergetelijke en kun je als echte foodlover niet overslaan als je hier bent. Restaurants die de typische Thaise keuken serveren (denk aan Pad Thai óf een overheerlijke Massaman curry) of juist restaurants die een compleet andere minder bekende kant van de Thaise keuken serveren. Hoe dan ook vind je hier de beste restaurants om heerlijk te eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de streetfood die je op marktjes kunt scoren. Natuurlijk is het belangrijk dat je daar goed oppast dat alles wat je eet goed gaar is, zodat je er niet ziek van wordt. Tipje: check goed waar de locals zit. Dat betekent vaak dat je daar aan het juiste adres bent voor goed eten.

Traveltips voor de rest van Thailand

Maar goed: Thailand is meer dan alleen Bangkok. Door het hele land kun je heerlijk eten. Het is een ontzettend groot land, dus als je zou willen kun je hier weken lang rondreizen zonder dat je je gaat vervelen. Wij raden je dan ook aan om het niet alleen bij Bangkok te houden. Dat zou een gemiste kans zijn! Sowieso vinden wij dat je als foodie richting het noorden van Thailand moet reizen. In Chiang Mai kun je namelijk megavette kookcursussen volgen, waardoor je zelf van professionals de kneepjes van het vak leert. En dat nadat je op een traditionele markt bent geweest om je ingrediënten vers in te kopen! Ook in Pai kun je je geluk niet op als foodlover. Daar struin je namelijk iedere avond over de night market, waar je allerlei Thaise lekkernijen scoort. Vergeet de mango sticky rice niet te bestellen als heerlijk dessert.
Daarna is het natuurlijk ook nog tijd voor een beetje zon, zee, strand én natuur. In het zuiden kun je een bezoekje brengen aan het prachtige Khao Sok National park. Op een hutje op het water overnachten en misschien zelfs wilde olifanten spotten tijdens één van de safari's. Om het af te sluiten reis je door naar de kust waar het ook prima vertoeven is. Gewoon een beetje eiland hoppen, relaxen op het strand of in een boomhut en met je billen bloot melk uit een kokosnoot drinken. Als we je nu nog niet hebben overgehaald, weten wij het ook niet meer.

Poll