goedkoopste vakantiebestemming 2024

Goedkoop op vakantie: dit is de goedkoopste vakantiebestemming van 2024

Travel18 mei , 18:00 doorRomy Nouwen
Het leven is al duur genoeg, dus op vakantie gaan kan je maar beter zo goedkoop mogelijk doen. Anders is het misschien niet eens meer een optie – en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit is de goedkoopste vakantiebestemming van 2024.

Vakantieseizoen is begonnen

Nu het voorjaar begonnen is, kunnen we eigenlijk nog maar aan één ding denken: is het al tijd voor een echte zomerse vakantie? Het antwoord is natuurlijk: ja. Hoewel de zon zich al wel laat zien en temperaturen stijgen, willen we al snel meer. Het gaat ons gewoon niet snel genoeg en de kriebels beginnen echt te komen. We zijn inmiddels wel gewend aan het Nederlandse klimaat, en dus weten we ook dat we de echte zomer beter buiten onze landsgrenzen kunnen zoeken.

Duur grapje

Een vakantie boeken naar Spanje of Italië of misschien zelfs naar Bali of Mexico, klinkt als een goed idee. Daar weet je namelijk zeker dat je kunt genieten van het zonnetje. Zo hoef je niet te wachten tot die ene hittegolf in juli. Alleen trek je portemonnee maar, want zo'n vakantie naar het buitenland mag wat kosten. Voor een leuk weekje weg in een fijn hotel met goede voorzieningen en lekker eten, tik je zo €800 tot €1000 af. Wil je in het hoogseizoen? Dan kan het zomaar nóg meer worden.

Goed zoeken

Toch is een goedkope vakantie helemaal niet zo onmogelijk als het lijkt. Je moet maar net weten hoe jij de goedkoopste vliegtickets kunt bemachtigen óf waar je de betaalbare accommodaties kunt vinden. Maar dat is niet alles. De bestemming die jij op het oog hebt, maakt namelijk ook een heel groot verschil in de totaalprijs. Sommige bestemmingen zijn namelijk echt veel duurder dan andere bestemmingen. Je moet er dus echt wel even tijd instoppen als je niet voor een al te hoog bedrag op vakantie wil.

Goedkoopste vakantiebestemming 

Wij helpen je vast een handje om de perfecte vakantiebestemming te vinden, want wij weten welke bestemming officieel de goedkoopste is. Enne, gelukkig hoef je er niet al te ver voor te vliegen, want deze bestemming ligt gewoon in Europa. Dus pak die koffer maar in en zorg dat je genoeg zonnebrand bij je hebt, want jouw vakantie voor een prikkie gaat naar een heerlijk Grieks eiland.
Zon, zee, strand, gyros én tzatziki! Wat een vooruitzicht is dat, toch? The place to be is deze zomer het Griekse eiland Kalymnos. Een heel fijn eiland met genoeg bezienswaardigheden en dé setting om lekker tot rust te komen. Overigens pakt Griekenland ook meteen de tweede en derde plek in het rijtje. Vakantiebestemmingen Thassos en Lefkas staan namelijk op plek twee en drie.
Benieuwd naar de top tien goedkoopste bestemmingen? Ze staan hieronder op een rijtje.
  1. Kalymnos, Griekenland
  2. Thassos, Griekenland
  3. Lefkas, Griekenland
  4. Costa Brava, Spanje
  5. Venetian Riviera, Italië
  6. Amalfi kust, Italië
  7. Skopelos, Griekenland – Tipje van ons! Dit dé plek waar Mamma Mia werd opgenomen dus echt een bucketlistplekje.
  8. Costa de la Luz, Spanje
  9. Campania, Italië 
  10. Malta