tripjes najaar

Deze goedkope tripjes zijn perfect om in het najaar te maken

Travel01 okt 2023, 8:55 doorRoos Hooijer
Nu onze bikini's en korte broekjes al een paar weken stof aan het happen zijn in onze kast, kijken we stiekem alweer uit naar een volgende vakantie. Gelukkig hoeft het najaar echt niet te betekenen dat er niets meer te beleven valt in landen rondom Nederland. Ook in deze periode kun je namelijk heel wat leuke (en betaalbare) tripjes maken.
tripjes najaar
Bron: Pinterest

Goedkope tripjes in het najaar

We have to admit, voor echt tropische temperaturen moet je in het najaar niet in landen rondom Europa zijn. Er zijn uiteraard uitschieters, waarbij het in sommige landen rondom Nederland in de herfstperiode behoorlijk zonnig kan zijn, maar over het algemeen zal het niet gauw dertig graden worden. Gelukkig zijn hete temperaturen helemaal niet nodig voor een heerlijk tripje, dus wij zetten onze favo bestemmingen voor je op een rij.

1. Athene

Denken wij aan Athene, dan denken we niet alleen aan de bezienswaardigheden, maar ook aan het heerlijke Griekse eten. Na een bezoekje aan de Akropolis schuif je aan op één van de gezellige terrasjes in deze Griekse hoofdstad om te genieten van heerlijke gerechten. In deze stad kan je uren rondslenteren zonder je te vervelen. Extra fijn: Griekenland is enorm betaalbaar.

2. Valencia

Een stad vol met hotspots is bij uitstek Valencia. Wandel door de romantische straatjes, eet een gigantische pan paëlla en bekijk de prachtige architectuur in de stad. Niet alleen kan je in Valencia genieten van het bruisende stadsleven, ook vind je hier prachtige witte zandstranden met een boulevard. Goedkope vliegtickets naar Valencia zijn in het najaar prima te vinden, dus deze bestemming is ook nog eens fijn voor je portemonnee.

3. Lissabon

Lissabon is in de herfst the place to be , aangezien de temperaturen hier in deze periode enorm aangenaam zijn. Je kunt alsnog van het zonnetje genieten, maar terwijl je je door de steile stad wandelt ben je blij dat de temperaturen niet té hoog zijn. Je vindt in Lissabon indrukwekkende paleizen, leuke wijken en heerlijk eten. Daar komt nog bij: Lissabon is enorm betaalbaar.

4. Napels

In Napels kan je in een korte tijd enorm veel van deze indrukwekkende stad zien. Er zijn genoeg winkels om te shoppen, indrukwekkende straatjes om te bekijken en vooral heel veel restaurants met lekkere pizza's. Dat pizza officieel uit Napels komt is in deze stad zeker te proeven. Want geloof ons, nadat je hier hebt gegeten zullen alle andere pizza's in het niet vallen. Vliegtickets naar Napels

5. Marokko

Vlieg je net iets verder dan bovengenoemde bestemmingen, dan is Marokko een perfecte bestemming voor een tripje in het najaar. Drie uurtjes vliegen zorgen ervoor dat je je in een compleet andere wereld bevindt. Verblijf je in Marrakech, dan is dit een ideale mix van natuur en stad. Zo kan je het ene uur nog genieten van een wandeling door de prachtige stad, terwijl je twee uur later middenin een woestijn staat. Als dat geen bijzondere vakantie is?