emirates 1

Redactielid (36) tipt alle moeders die met kleine kinderen vliegen: "Hij sliep als een roosje"

Travel07 mei , 14:14 doorMaud Maarssen
Inmiddels is het april en lopen we nog steeds door de druilerige regen, ijzige wind en onder een grijze lucht. Het liefst overwinteren we op Bali, of in Thailand. Helaas is vliegen met het hele gezin toch vaak een behóórlijke uitdaging. Nou, daar brengt Emirates verandering in, en wij mochten het uitproberen. Dus, bij deze een review - en we verklappen alvast dat je volgende week gewoon lekker naar de Malediven kan vliegen, óók met kleine kinderen.

Vliegmaatschappij Emirates

Je ziet bijna door de vliegtuigmaatschappijen het bos niet meer. Daarom helpen we je een handje. Emirates is 's werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij. De luxueuze voorzieningen als de regionaal geïnspireerde, gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem en de gastvrijheid hebben Emirates tot een van 's werelds meest erkende maatschappijen gemaakt.
Met Emirates vlieg je ook in de winter naar de zon. Ze bieden vluchten aan naar meer dan 130 passagiers-bestemmingen op zes continenten en dat biedt dus ongelofelijk veel mogelijkheden. Met 21 directe vluchten per week tussen Amsterdam en Dubai, en snelle verbindingen naar onder andere Azië en Afrika, ben je zo snel mogelijk op je bestemming. En daarmee dus uit de kou, en in de zon. Emirates biedt namelijk een hele hoop zonnige bestemmingen aan. Zo vier je kerst op Mauritius, in Indonesië, Thailand of op de Malediven.

Van extra veel kinderfilms tot speciale maaltijden

Een van de lastigere keuzes tijdens het ouderschap: ga je vliegen met kinderen? Het kan namelijk enorm lastig zijn ze te blijven vermaken, een vliegtuig is nu eenmaal niet de meest inspirerende omgeving voor je kind. Daar komt dan bij dat je kindje ook moet slapen tijdens een lange vlucht, wat ook erg lastig kan zijn in zo'n vreemde omgeving. Maar het ergste: huilen. Je wil de andere passagiers namelijk niet tot last zijn en wil dus dat alles soepel en zonder gejengel verloopt. Onmogelijk? Zéker niet.
Emirates geeft namelijk veel meer aandacht aan gezinnen met jonge kinderen en ze bieden allerlei extra's aan om ervoor te zorgen dat de vlucht soepel verloopt. Zo kunnen ze op de tv-schermen kijken naar meer dan 250 kindertelevisiekanalen en films, en zijn er tot wel 110 verschillende videogames. Ook krijgen kinderen en baby's speciale kindermaaltijden van Ella's Kitchen, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen. Wanneer je bent aangekomen in Dubai of een overstap moet maken, zijn er ook gratis kinderwagens die je kunt gebruiken om zonder problemen door de luchthaven te lopen.
Redactielid Nikki ging met haar vriend en zoontje (2,5) naar Thailand om het te testen.

"Hij sliep als een roosje met zijn nieuwe knuffeltje"

Nikki vloog met haar vriend en zoontje van 2,5 jaar oud van Amsterdam, via Dubai naar Bangkok. "We hebben heel lang getwijfeld om een verre reis te maken, omdat we bang waren dat de rit te lang en te saai zou zijn voor ons zoontje". Uiteindelijk hebben Nikki en haar vriend er toch voor gekozen op vakantie te gaan met Emirates. In Amsterdam werden ze warm onthaald door de bemanning. "Iedereen was direct al zo vriendelijk en lief, we voelden ons meteen enorm welkom. Toen we het vliegtuig instapten mocht m'n zoontje zelfs even in de cockpit kijken, dat vond hij natuurlijk geweldig."
Ook tijdens de vlucht was er extra zorg. "Bij elke vlucht kreeg ons zoontje een welkomstcadeautje van de bemanning, vooral de knuffel was een hit. De stewardessen kwamen om de haverklap vragen of we nog iets nodig hadden, maar hij sliep als een roosje met zijn nieuwe knuffeltje." Ook mochten ze vooraan in het vliegtuig zitten waar extra veel ruimte was. "Er zat ook een ander kindje en dus konden ze samen puzzelen en met de lego te spelen, maar er was ook genoeg ruimte om samen even een rondje te lopen."
Het was een enorm fijne ervaring en Nikki zou het dan ook iedere ouder aanraden. "Niet meer twijfelen, en lekker het grijze Nederland ontvluchten om met Emirates naar de zon te vliegen", zegt ze. Bekijk de website van Emirates voor meer informatie over alles wat ze aanbieden voor kinderen.