turbulentie lach

Turbulentie tijdens een vlucht? Dit is waarom stewardessen altijd blijven lachen

Travel30 jun , 15:30 doorRomy Nouwen
We hebben helaas allemaal wel eens te maken met turbulentie tijdens een vlucht. De stewardessen zijn dan altijd meteen op hun hoede, maar maken zich ook nooit zorgen. Dat kun je dan wel zien aan hun glimlach van oor tot oor. Of werkt dat niet helemaal zo? Wij leggen het uit.

Turbulentie tijdens een vlucht

Als je in een vliegtuig stapt, kan het toch altijd een beetje spannend aanvoelen. Het blijft immers een beetje surrealistisch om te vliegen. Dat je zó hoog en zó snel gaat klinkt bijna onmogelijk, maar niets is minder waar. Het brengt je naar plekken waar je zonder vliegtuig waarschijnlijk nooit had kunnen komen. Toch blijft het voor veel mensen nagels bijten in het vliegtuig. Onderweg kun je te maken krijgen met bijvoorbeeld turbulentie. Iets waar veel mensen toch een klein beetje angst van krijgen.
Turbulentie in vliegtuigen betekent dat het vliegtuig door schokkerige en onrustige lucht vliegt. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld slecht weer, warmte van de aarde, of andere vliegtuigen in de buurt. Als je passagier bent in een vliegtuig, voelt dit aan als schudden of een plotselinge beweging. Het lijkt enger dan het is. Vaak is er namelijk helemaal niets aan de hand, want vliegtuigen zijn zo gemaakt dat ze veilig kunnen vliegen door turbulentie. Sterker nog: piloten proberen zelfs de gebieden waar de kans op turbulentie groter is te vermijden tijdens een vlucht.

Angst tijdens turbulentie

Toch is het voor veel mensen vaak een beetje schrikken als er turbulentie komt. Vaak komt het onaangekondigd, waardoor je het niet verwacht had. Onze eerste reactie is dan vaak een beetje om ons heen kijken. Of het stoelriemplampje aan gaat bijvoorbeeld. Of hoe de stewardessen reageren op de turbulentie. En vaak zien we dan toch een lachje verschijnen op het gezicht van de stewardess, wat ons een beetje geruststelt.

Lach van de stewardess

Over die lach van de stewardess moeten we het eens hebben, want is die lach eigenlijk wel terecht? Metro UK ging in gesprek met een stewardess en kwam erachter dat er veel meer achter de lach schuilt dan je zou denken. Enne, dat vrolijke lachje is helaas lang niet altijd een geruststelling dat er niks aan de hand is. Veel stewardessen zetten namelijk bewust hun grootste nepglimlach op, op het moment dat het vliegtuig begint te schudden.
Stewardessen zijn zich zeker bewust van de angsten die mensen kunnen hebben wanneer ze in het vliegtuig stappen. Daarom doen ze er alles aan om hun passagiers zo goed mogelijk gerust te stellen in het vliegtuig. Ze willen niets liever dan dat jij op je gemak in het vliegtuig zit. Op het moment dat er turbulentie is, is dat niet anders. Dan weten ze maar al te goed dat veel passagiers hun ogen gericht hebben op de stewardessen. Daarom lachen ze sowieso naar je. Maar no worries, zoals we eerder al zeiden: vliegtuigen zijn gemaakt om turbulentie aan te kunnen en piloten hebben gestudeerd om jou zo goed mogelijk door de turbulentie heen te helpen. Het komt dus écht allemaal goed.