fem fem nieuw 30

Vakantie boeken met vakantie geld: wij leggen je uit hoe

Travel22 jun , 13:00 doorAurora Ferrari
Het vakantiegeld is overgemaakt en dat betekent maar één iets: we gaan massaal vakanties boeken. Echter lukt dat niet altijd met alléén vakantiegeld en moet je vaak toch eigen geld inleggen. Maar wist je dat het helemaal niet nodig is? Althans, als je slim boekt. Als iemand die niets liever doet dan reizen (en het ook talloze keren heeft gedaan) geef ik je hier graag tips over.

1. Schijt aan die vliegtijden 

Ja, ja, ik weet het: je wil het liefst om een normale tijd vliegen en om een normale tijd aankomen. Maar dit zijn negen van de tien keer ook de meest dure vluchten. Waarom zou je dat doen wanneer je ook een keertje lak kan hebben en gewoon goedkoop kunt vliegen? Het enige nadeel is dat je misschien heel vroeg je bed uit moet stappen of heel laat vliegt, waardoor je heel laat op je vakantieland aankomt. Nou, als dat het is.
En wat dacht je van vliegdagen? Tuurlijk willen we allemaal op zaterdag vliegen. Vrijdag was je laatste werkdag en zo kun je zaterdag met de kids en partner lekker op pad. Maar daar denken vliegtuigmaatschappijen slim over na. Wist je dat je op alle dagen van de week super duur vliegt, behalve op dinsdag? Ik boek dan ook nooit meer op een andere dag. Ik vlieg om dinsdag en ik vlieg terug op dinsdag. Niemand en niks dat mij tegenhoudt. De prijzen zijn dan een stuk lager waardoor je meer kunt genieten van je vakantiegeld.

2. Vlieg over kleine vliegvelden 

Tja, Schiphol. Luxer dan luxe bestaat niet, maar over een kleiner vliegveld vlieg je simpelweg stukken goedkoper. Denk hierbij aan Rotterdam, maar ook Eindhoven (mijn favorietje). Een stuk goedkoper vergeleken met Schiphol, maar daarnaast ook een stuk chiller. Lange wachtrijen? Heb je absoluut geen last van. En binnen een mum van tijd sta je bij je gate. Ook nog eens praktisch dus!

3. Kijk op déze sites

Ik ben eigenlijk al jaren geleden gestopt met kijken op websites van vliegtuigmaatschappijen. Ik kreeg niet helemaal het gevoel dat ik hier hele goedkope tickets uit haalde, en dat bleek ook zo te zijn. Een bekend fenomeen? Skyscanner, 's werelds grootste zoekmachine voor vliegtickets. Maar ook CheapTickets.nl en eDreams staan hoog in mijn lijstje. Déze drie websites weten altijd de beste en meest goedkope vliegtickets te vinden.
Maar tip van flip: laat je ook niet té erg misleiden. Hoe vaker je zoekt naar een vliegticket naar bijvoorbeeld Bonaire, hoe duurder het elke keer wordt. Zoek dus ALTIJD in een incognitovenster. Dan weet je zeker dat de prijzen van je tickets niet zullen veranderen.

4. Ga voor een all-inclusive vakantie

Ik moet heel eerlijk zijn: ik ben niet grootste fan wat betreft all-inclusive vakanties, maar wil je geen eigen geld inleggen en alleen je vakantiegeld uitgeven, dan is een all-inclusive vakantie een goed idee. Hierbij zijn alle kosten voor eten, drinken, entertainment en soms zelfs excursies inbegrepen. Hierdoor heb je vrijwel geen extra kosten waardoor jij je vakantiegeld optimaal kan benutten.