spaans dorp geld betalen

Verkassen naar Spanje? Deze dorpen geven geld toe als je verhuist

Travel14 sep 2023, 14:17 doorRomy Nouwen
Je zou niet de eerste Nederlander zijn die besluit te verhuizen naar Spanje . Het is een prachtig land met vriendelijke mensen, een heerlijk klimaat en superlekker eten. Hoe fijn is het dan dat sommige Spaanse dorpen geld toe geven als je erheen verhuist? In deze dorpen kun jij je nieuwe thuis creëren met een extra zakcentje toe.
spaans dorp geld betalen

Verhuizen naar de zon

Sommige mensen zijn simpelweg niet gemaakt voor het Nederlandse regenachtige klimaat en denken er al snel aan om te verdwijnen zodra dat een mogelijkheid is. Het liefst naar een bestemming waar de zon vaak schijnt. Eén zo'n bestemming is natuurlijk Spanje. Redelijk dicht bij huis, maar toch iets beter weer dan in Nederland. De zomers zijn lekker zonnig en de winters een stukje milder dan hier. Verder is het ook nog eens lekker dichtbij Nederland dus je kunt binnen een paar uurtjes weer voet zetten in ons koude kikkerlandje.

Spaanse dorpen die je geld geven om erheen te verhuizen

Maar waar zou je heen verhuizen als je naar Spanje zou emigreren? Het is een groot land dus genoeg keuze. Wist je dat er een aantal dorpen zijn die geld toe geven als je besluit daar te gaan wonen? Of er iets mis mee is, weten we niet zeker. Maar eh, je hebt het zelf in de handen en kunt het zo leuk maken als je zelf wil. Het zijn dan wel geen Spaanse eilanden , maar de heerlijke Spaanse vibe ontbreekt zeker niet.

Griegos in Aragón

Dit kleine dorpje, hoog gelegen in de bergen, is hard op zoek naar nieuwe inwoners. Ze tellen op dit moment namelijk maar 143 inwoners. Je krijgt van alles om je over de streep te trekken. Zo hoef je je de eerste drie maanden geen zorgen te maken over de huur en kun je ook vrijwel meteen beginnen bij een nieuwe baan. Verder krijg je ook nog korting op de huur – die overigens ook maar 225 euro bedraagt – als je kids hebt die er naar school gaan. Perfect!

A Xesta in Galicië

Toegegeven: je moet wel even oefenen op de naam van je nieuwe woonplaats, want het zal niet gemakkelijk zijn om dit uit te spreken. Toch is dat het helemaal waard! Ook hier is er sprake van leegloop en de gemeente doet er alles aan om een spookdorp voor te zijn. Dat betekent eigenlijk dat je hier voor €100,- per maand kunt wonen. Dat is nog eens wat anders dan de bizar hoge huren in Nederland.

Rubía in Galicië

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan ben jij waarschijnlijk binnen no time in love met het schattige dorpje Rubía. Het ligt namelijk dichtbij een nationaal park dus de natuur is praktisch je achtertuin. Cultuur snuiven zit ook wel goed, want met twee uurtjes rijden sta je bij het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Ga jij hier wonen? Dan krijg je maandelijks zo'n €150 toegeschoven. Prima deal als je 't ons vraagt.

Ponga in Asturië

De laatste en misschien wel de meest wanhopige van allemaal is het dorpje Ponga. Hier krijg je namelijk €3000,- per persoon om er te wonen. Je moet dan wel beloven dat je er voor sowieso vijf jaar blijft wonen. Met een kinderwens is het trouwens helemaal jackpot . Voor ieder kind dat jij tijdens je verblijf in het dorp op de wereld zet, krijg je nog eens €3000,- extra toe. Dat wordt eh... baby's maken ;)