schermafbeelding 2018 11 12 om 153628

Vietnam: het culturele paradijs van Azië

Travel13 nov 2018, 11:26 doorKathy
Vietnam, een rondreis door dit prachtige land staat garant voor onvergetelijke beelden en indrukken. Uitgestrekte rijstvelden, een indrukwekkende kustlijn, het chaotische verkeerd vol met toeterende brommertjes en een overheerlijke keuken zijn nog maar een tipje van de sluier. Vietnam heeft het allemaal!
schermafbeelding 2018 11 12 om 153628 1200x710
Voor wie graag binnenkort een reis naar het prachtige Vietnam wil maken zal haar ogen uitkijken. Dit land heeft ontzettend veel te bieden en is een uitstekend land om doorheen te reizen.

Hanoi

Hanoi is werkelijk waar een unieke stad. De Fransen hebben hier vanaf het midden van de 19e eeuw tot na de Tweede Wereldoorlog gezeten en dat is al veel dingen terug te zien. De huizen hebben karakteristieke Franse gevels, er zijn nog typische belegde baguettes te eten en als je een oude Vietnamees treft is de kans groot dat hij nog een woordje Frans spreekt. Een stad als deze kom je nergens anders op de wereld tegen en daarom is Hanoi een echte must-see tijdens een bezoek aan Vietnam.
schermafbeelding 2018 11 12 om 154214 1200x757
@phuhunter142

Halong Bay

Wie kent deze wereldberoemde baai niet? Sinds 1994 staat Halong Bay op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Zo ver als het oog reikt, rijzen prachtige rotsen op uit het blauwe-groene water. Een groot deel van de baai is gereserveerd voor luxere junks (zo heten de boten in Halong Bay) en het is dan ook een aanrader om iets meer te betalen voor je tour. Hierdoor vertoef je op een prachtige boot waar het je aan niets ontbreekt én je ontwijkt de drukte van dag- en partyboten in het andere deel van de baai.

Sapa

Over Sapa zijn de meningen verdeeld. Er zijn een aantal mensen die het iets te toeristisch vinden en het gebied daarom liever mijden. Sapa is inderdaad druk, maar als je de juiste touroperators uitkiest staat je als nog een geweldige trekking door een prachtig gebied te wachten. Een betrouwbare en professionele organisatie is bijvoorbeeld Sapa Sisters. Dit bedrijf wordt volledig gerund door lokale vrouwen. Je gids komt hier ook vandaan en dus leer je werkelijk alles wat er over dit gebied te leren valt.
schermafbeelding 2018 11 12 om 154327 1200x712
@josswoodhead

Saigon

Saigon is in beweging. De jeugd bepaalt het straatbeeld en uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed. Nieuwe rooftop-bars schieten als paddenstoelen uit de grond, perfect om ‘s avonds de stad te bekijken met haar opgelichte gebouwen en leuke plekjes om je avond perfect af te sluiten. Ik Saigon zul je jezelf in ieder geval nooit vervelen. Naast het bruisende nachtleven is er overdag ook veel te doen en te bezoeken. Oude tempels en huisjes uit de Franse tijd versieren de stad.

Hué

Als je van Hoi An naar Hué rijst zie je uit het vlakke landschap opeens grillig, gevormde Marble Mountains verschijnen. In deze grotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en vanaf de toppen heb je een fantastisch uitzicht. Een 'must' in het Cham-museum in Da Nang, waar je de grootste collectie Cham-sculpturen ter wereld aantreft. Hué is hét cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam.
schermafbeelding 2018 11 12 om 154606 1200x733
@backpackeninazië