fem fem nieuw 30

Vrouwen hadden 'tijd van hun leven' met verrassingsvakantie van £99 naar New York

Travel22 jun , 20:30 doorAurora Ferrari
Het zou je maar gebeuren: een verrassingsvakantie naar je droomstad boeken voor een ieniemini prijsje – en met alles inbegrepen. Dit overkwam de twee vriendinnen Megan en Georgina uit Groot-Brittannië. Ze noemen het tot de vandaag nog 'de vakantie van hun leven'.  

Verrassingsvakantie 

Je hebt er vast wel eens iets over gehoord: een verrassingsvakantie. Bij een verrassingsvakantie betaal je een bepaald bedrag voor een vlucht én accommodatie, maar zonder te weten waar je naartoe vliegt en waar je gaat slapen. Het enige wat je weet? Wat voor kleding je mee moet nemen (wel zo handig als je naar een extreem koud of warm land gaat) en hoe laat je op het vliegveld aanwezig moet zijn. Dit concept werd eerder ook in Nederland geïntroduceerd, maar in het Verenigd Koninkrijk is het een stuk populairder. En zo kwamen de twee Britse vriendinnen Megan en Georgina hiermee in aanraking. Het duo nam de gok en betaalden maar liefst 99 pond voor een verrassingsvakantie. En waar de reis hun naartoe bracht? New York, de stad die nooit slaapt – en ze hebben hier een hoop geluk mee gehad.  
Megan en Georgina mochten namelijk in een viersterrenhotel verblijven op Times Square, het hart van New York en op een steenworp afstand van de beroemdste bezienswaardigheden van Manhattan. En omdat ze pas in het vliegtuig te horen kregen waar hun vlucht naartoe zouden gaan, hadden de twee vriendinnen geen duidelijk schema. Daarom bracht het duo hun vier dagen in New York op een spontane en avontuurlijke manier. "Het was een geweldige kans en ervaring om bezienswaardigheden te bekijken en bezoeken. We hebben hele mooie foto's mogen maken en daar zijn we heel erg blij mee." En over het weer konden de twee vriendinnen ook niet klagen. Volgens hen was het dan wel een beetje fris, maar de zon scheen alle vier de dagen.

Niet altijd evenveel geluk 

Klinkt als iets waar je meteen werk van wil maken, nietwaar? Want ja, tuurlijk wil je na zo'n verhaal ook een verrassingsvakantie boeken... maar vergis je niet. Megan en Georgina hebben dan 99 pond per persoon (116,60 euro) betaald – en dat hebben ze er makkelijk uitgehaald – maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je krijgt absoluut geen garantie dat je verrassingsvakantie net zo luxe is als die van de twee Britse vriendinnen. Megan en Georgina hebben hun deal dan gesloten via Wowcher en hoewel ze weelderige bestemmingen hebben (Dubai, Bali, de Malediven, maar ook Rome, Ibiza en Madrid) is het niet vanzelfsprekend dat je een megaluxe vakantie krijgt. Echter haal je die 116,00 euro per persoon er sowieso uit.  
En ben je niet blij met wat je gaat krijgen? Dan heb je simpelweg pech. In het geval van Wowcher - maar waarschijnlijk alle andere dealsites ook – krijg je geen restitutie als je het niet eens bent met je vakantie. Je tekent tenslotte ergens om. Dus: denk er goed over na voordat je zo'n verrassingsvakantie en boekt én kijk goed bij de voorwaarden.