screenshot 2021 02 25 at 142054

Dol op wijn? Dan zijn deze 8 vakantiebestemmingen echt iets voor jou!

Travel07 jul 2020, 15:43 doorRedactie
Vakantie. We worden er heel gelukkig van. Heerlijk tot rust komen onder het genot van lekker eten en een wijntje. Wat nou als je gehele vakantie draait om het laatste? Dat is toch geweldig? Denk aan de lekkerste traditionele wijnen proeven en een bezoekje brengen aan de wijngaarden. Benieuwd waar dit kan?

Bordeaux, Frankrijk

We beginnen met Frankrijk. Het land van de wijn. Bordeaux is 'de' plek die je moet bezoeken als je een wijnliefhebber bent. De wijngaarden hebben vijf soorten druiven: Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Merlot en Cabernet Sauvignon. Alles ligt dichtbij elkaar, dus ideaal om een keer te bezoeken.

Mendoza, Argentinië

Onder de Andesgebergte liggen de rustige wijngaarden van Mendoza. Hier wordt Malbec: een landelijke bekende wijn geproduceerd. Erg interessant om daar een kijkje te nemen dus!
screenshot 2021 03 15 at 164956
@unsplash

Toscane, Italië

Uitgestrekte velden en middeleeuwse stadjes. Toscane heeft het allemaal. De typisch Italiaanse wijnen Montalcino, Chianti en Montepulciano worden hier geproduceerd. Je duikt hier dus de Italiaanse cultuur in.
screenshot 2021 03 15 at 165125
@unsplash

Willamette Valley, Oregon, VS

Willamette Valley produceert de beste Pinot Noirs van Amerika. Naast deze wijn vind je er ook Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris en Riesling. Deze prachtige vallei kan je zowel in de herfst als in de zomer opzoeken.
screenshot 2021 03 15 at 165305
@unsplash

Douro, Portugal

Douro. De plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een heerlijk wijntje. Het staat bekent om de port en de rode wijnen. Ziet er prachtig uit toch?
screenshot 2021 03 15 at 165420
@unsplash

Hawkes Bay en Marlborough, Nieuw-Zeeland

Bij het woord wijn denk je waarschijnlijk al snel aan Frankrijk of Italie, maar niets is minder waar want Nieuw-Zeeland kan er ook wat van. Op het noordelijke eiland bevinden die zich van Hawkes Bay en die van Marlborough op het zuidelijke eiland. Hier worden overheerlijke Sauvignon Blancs geproduceerd.
screenshot 2021 03 15 at 165604
@unsplash

Valle de Guadalupe, Mexico

In Valle de Guadalupe vind je zowel witte als rode wijn. De rode wijnen worden grotendeels gemaakt van zwart fruit en het bevat een hoog alcoholpercentage. Ga je liever voor de witte wijn? Geen probleem! Deze zijn heerlijk scherp en droog.

Piëmont, Italië

Aan de grens van Frankrijk en Zwitserland vind je een bekende Italiaanse wijn genaamd: Asti Spumante. Dit is niet het enige, want je vind er veel andere prachtige wijnen die geen bubbels bevatten. Je word toch al spontaan verliefd als je naar de foto kijkt?
screenshot 2021 03 15 at 170024
@unsplash

Voor welke plaats ga jij?