Ruim 13,5 duizend kilometer. Een brug van ruim 45 kilometer. Van Londen naar Tokyo in zeven en een halve dag. Binnenkort is het waarschijnlijk mogelijk, want de Russische regering is bezig met serieuze plannen voor dit idee.

treinrails-tokyo-londen-femfem

Een directe treinreis van de ene kant naar de andere kant van de wereld

Hoe tof zou het zijn. Op bepaalde punten van de treinreis kun je opstappen en in een aantal dagen, waarbij je langs een veelzijdige natuur en omgeving komt, ben je van de ene kant van de wereld naar de andere kant. De vliegreizen zijn natuurlijk ontzettend handig, want binnen een paar uur is dit al mogelijk. Maar een treinreis zorgt er toch wel voor dat deze ervaring extra bijzonder wordt.

Foto via Daily Mail UK
Foto via Daily Mail UK

Een opmerkelijke en veelzijdige reis

De blueprint van het project laat de bijzondere reis zien. Tijdens deze rit reis je langs alle landschappen die je je maar kunt bedenken. Passagiers kunnen zich verwonderen over de met sneeuw bedekte bergen in Siberië, voordat ze het scherpe platteland van Rusland ontdekken. Het plan is dat er een 45 kilometer lange brug komt, die je van het vasteland van Rusland naar Japan brengt. Deze brug zou gezien worden als een ‘brug over de geschiedenis’, aangezien Moskou en Tokyo er nooit in geslaagd zijn om een verdrag te ondertekenen die formeel een einde zou maken aan de Tweede Wereldoorlog.

Next level reizen

Maak van je reis een échte reis van het ene gebied naar het andere. We hebben vaak de neiging dat wanneer we gaan reizen, we het vliegtuig nemen en vervolgens in het land van bestemming van de ene bekende plek naar de andere gaan. Maar zijn we dan aan het reizen of bezoeken we enkel de bekende plekken? Met deze treinreis kun je je ‘reis’ ook echt een reis noemen. Je ervaart alle landschappen en culturen van de landen die je doorkruist en wordt geconfronteerd met de verschillen over de wereld. Op deze manier maak jij een reis die je nooit zult vergeten.

Wanneer deze treinrails er gaat komen, is helaas nog niet duidelijk. Maar Rusland en Japan zijn bezig met serieuze gesprekken om de plannen van de brug te concretiseren. De kans dat de treinrails er komt, is dus heel groot. Tot die tijd reizen we in stijl van Seattle naar LA met een panoramisch uitzicht.