Bovenaan onze bucket list: van oost naar west Amerika. Maar eerlijk is eerlijk, dat rijden zien we nog niet zo zitten. Gelukkig hoeft dat nu ook niet meer: De beste manier om door de Verenigde Staten te reizen, van East naar West, is per trein. Je stapt in Manhattan, New York, op de trein en uiteindelijk in Californië weer uit. Ondertussen hoef jij je geen zorgen te maken over de weg of genoeg tankstops. Gewoon lekker zitten, af en toe wat eten en volop genieten. En dat voor slechts $213 Amerikaanse dollar.

droomreis-femfem

Treinreis van Oost naar West

De Amerikaanse spoorwegen kenden in het verleden hooggetijden en ‘het treinen’ was toentertijd de meest luxueuze vorm van reizen. Er kwam echter een eind aan het gouden tijdperk van de Amerikaanse spoorwegen door de komst van auto’s en vliegtuigen. Dit resulteerde in minder treinverkeer over de Amerikaanse spoorwegen.

trein reis-wereld-reizen-Amerika-MAN MAN

Vandaag de dag reizen er (vooral) toeristen over de spoorwegen, want tijdens de reis passeer je dorpen en steden die bijna iedereen in zijn leven gezien wilt hebben. Plekken als de ondergesneeuwde Sierra Nevadas en het hart van de Rocky Mountains maken daar onderdeel van uit. Het is een reis die je nooit zal vergeten.

Derek Low

Derek Low heeft deze reis in 2011 afgelegd. De reis heeft een enorme impact gehad op zijn leven. Zo heeft hij bijzondere ervaringen opgedaan en herinneringen om te onthouden. Deze ervaring, van zo’n 3.400 mile lang, wilt hij anderen ook laten ervaren. Het is namelijk een van de mooiste manieren om een land daadwerkelijk te leren kennen.  Indien je dit wilt doen, kan dat voor een prijs van $213 Amerikaanse dollar. En voor een kleine vergoeding van $49 Amerikaanse dollar helpt en regelt Low de gehele reis voor je.

droomreis-femfem droomtrein-femfem droomreis-west-oost-femfem droomtreinreis-amerika-west-oost-femfem droomreis-amerika-femfem