Om een dag heerlijk subtropisch te kunnen zwemmen, kan je een vlucht boeken naar Dubai en daar heerlijk genieten. Maar helaas laat de bankrekening niet altijd toe. Gelukkig is er een prima alternatief en nog een stukje dichterbij ook.

Zwemparadijs in Duitsland

Het enorme zwemparadijs ligt bij onze naaste buren uit Duitsland. Dus mocht je een ritje naar een plaats net buiten Berlijn willen maken, voor 66.000 vierkante meter aan subtropisch zwemplezier, dan moet je hier zijn!

Het grootste zwemparadijs ter wereld

Het grootste subtropische zwemparadijs ligt net buiten Berlijn. Het zwemparadijs valt onder de naam: Tropical Islands. Als je dit aan je vrienden vertelt dan lijkt het wel alsof je een flinke reis achter de rug hebt terwijl het gewoon in Duitsland ligt.

tropical-islands-zwemparadijs

Tropical Islands is een unieke plek

De kans dat jij je in het zwemparadijs van Tropical Islands gaat vervelen, is erg klein. Het zwemparadijs ziet er waanzinnig uit en je kijkt je ogen uit als je binnenwandelt. Er is ontzettend veel water (duh), talloze glijbanen en voldoende entertainment voor als je kleine kinderen hebt.

Attracties in Tropical Islands

Zandstrand

Mocht je echt het gevoel willen hebben dat je in Dubai ergens op het strand ligt, dan kan dat hier. Met het 200 meter lange zandstrand krijg je het echte zomerse strandgevoel. Je kan hier op een strandbedje of je handdoekje gaan liggen, jezelf goed insmeren en er een lekker kleurtje aan overhouden. Door de transparante dakpanelen, kan je ook hier een kleurtje van krijgen namelijk.

Glijbanen

Tropical Islands beschikt over een 27 meter hoge glijbanentoren waar 4 verschillende glijbanen op je staat te wachten. Je hebt een echte turbo glijbaan, maar ook een gezellige familieglijbaan waar alle leeftijden van zullen genieten.

tropical-islands-zwemparadijs

Lagune

Voor een echt jungle gevoel kun je ook in dit zwemparadijs terecht. Er staan zo’n 50.000 verschillende planten in de mangrove. Ook kan je na de vele indrukken een drankje doen of een hapje eten bij diverse restaurants, bars en lounges.

tropical-islands-zwemparadijs

Sauna’s

Tropical Islands is dus het grootste zwemparadijs van Europa. Maar het is ook Europa’s grootste Tropische sauna- en spacomplex. Het zwemparadijs beschikt over 10.000 vierkante meter aan saunaterrein. Hier kan je dus echt ontspannen.

Buitenband

Enkele jaren geleden heeft Tropical Islands een uitbreiding gemaakt. Er werd een subtropisch buitenzwembad gebouwd: Tropical Islands Amazonia. Dit buitenzwembad is het hele jaar geopend van 10 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds. Je kunt hier een toch maken over de Lazy River, of gebruikt maken van het whirlpool-systeem met massage!

tropical-islands-zwemparadijs

Kinderpret

Mocht je nou op stap gaan met je kinderen, dan kan je ook bij Tropical Islands terecht. Er is namelijk een volledig kindergedeelte waar je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Ze kunnen glijden over de glijbaan, de hoogste gebouwen maken van lego bij de Tropino Club of een zandkasteel bouwen op het zandstrand. Tropical Islands is dus echt voor alle leeftijden beschikbaar.

Neem hier een kijkje binnen: