Was jij vroeger ook niet weg te slaan in het zwembad bij Centerparcs en vond je vooral de wildwaterbaan fantastisch? Of ben jij een echte liefhebber van water, rust, witte stranden, palmbomen, duiken en nog heel veel meer? Helaas liggen al die tropische eilanden niet echt om de hoek, kies daarom eens voor Tropcial Island in Duitsland. Hier krijg je het gevoel van een tropisch eiland, maar dan iets dichterbij bij huis.

tropisch paradijs in berlijn femfem

Iedereen is welkom

Het leuke aan dit tropische eiland is dat het voor iedere leeftijdscategorie is, van jong tot oud. Je kunt hier namelijk met de kleine in kinderbaden spelen of de boot van prinses Moanna ontdekken. Ben je hier een beetje overheen gegroeid? Dan kun je hier ook duiken, genieten van massages of lekker zonnebaden op een van de stranden. Daarnaast mag dit tropische indoor eiland zichzelf prijzen met de grootste waterglijbaan van Duitsland, 10.000m2 aan sauna-oppervlakte en een Indonesische jungle zonder dat je gestoken wordt door muggen of gebeten door giftige slangen.

12 maanden lang

Het tropische eiland bestaat uit verschillende delen: het regenwoud, tropische dorp, Amazonia, Tropical world, Magical Lagoon, een shop gedeelte, een gedeelte waar je in een luchtballon kunt en je kunt er zelfs privé feestje geven. En het mooiste van alles is: je kunt hier het hele jaar naartoe! Tropische regenbuien, geen enkel probleem dan gaat het dak toch gewoon dicht of doe je een indoor activiteit.

Schermafbeelding 2017-11-16 om 15.27.52

Een echt eiland gevoel

Op en in al deze bovenstaande delen van het tropische eiland is van alles te beleven. Je kunt duiken in de tropische ‘zee’ van 200 meter lang, genieten op een van de witte stranden of zandkastelen bouwen. Op de grootste waterglijbaan van Duitsland kun je kiezen voor vier verschillende glijbanen, van hard tot zacht met een maximale snelheid van 70 kilometer per uur! Ook zijn er veel sportactiviteiten die je hier kunt doen als je zin hebt om even actief bezig te zijn. Te veel gesport of houd jij helemaal niet van sporten? Dan kun je ook genieten van een Thaise massage of een beetje bijkleuren. In het gedeelde Magical Lagoon vind je hagelwitte stranden, palmbomen en hutjes zoals ze die alleen in Bali hebben. Om je echt het gevoel te geven dat je op een eiland zit, is het water hier 32 graden.

“Wir kommen mit sin allen”

Als je dacht dat het niet beter kon, dat kan dus wel want je kunt zelf blijven slapen op deze fantastische locatie. Vanaf €70,- per persoon kun genieten van een ‘campingplekje’, inclusief twee dagen gratis toegang tot het eiland zelf. Campingplekje tussen haakjes, want als je dit ziet zou zelfs ik ineens heel graag willen kamperen. Toch niet zo’n fan van kamperen? Kies dan voor een kamer in het hotel, een van de lodges of een huisje. Het kan hier allemaal en dat op zo’n uurtje rijden van Berlijn. Tropical Island pas maar op, want “Wir kommen mit sin allen”!

safari tent

Foto: tropical-islands

Lees ook:

Dit zijn de mooiste en goedkoopste citytrips van dit najaar