Wanneer je vrienden of familie in het huwelijksbootje stappen, hoort daar natuurlijk altijd een cadeautje bij. Je zoekt dan natuurlijk stad en land af voor het perfecte cadeau, en die zijn dan vaak ook niet goedkoop. Maarre, bij een scheiding je trouwcadeau terug vragen? Dat gaat wel wat ver. Tóch is het echt gebeurd.

trouwcadeau terug

Trouwcadeau voor vriendin

Op Reddit doet een vrouw haar verhaal over haar beste vriendin. Naar eigen zeggen kent ze deze vriendin al zolang dat ze haast meer als een zus voelt. Enne, die vriendin was al een tijdje verloofd met haar geliefde. Tijdens het verlovingsfeest heeft ze daarom een prachtig, mooi, maar ook zeker duur cadeau gekocht voor haar vriendin en aanstaande man. Het gaat namelijk om een design lounge stoel van maar liefst 4500 dollar.

Betrapt met een ander

Helaas liep de verloving iets anders dan gepland, want het lijkt nu nooit meer tot een bruiloft te komen. De plannen zijn afgezegd nadat haar vriendin haar aanstaande man in bed aantrof met een ander. Met andere woorden: de twee zijn niet meer verloofd, de bruiloft is van de baan en de gegeven cadeaus aan het stel zijn eigenlijk ‘voor niets geweest’.

Trouwcadeau terug vragen

Op Reddit gooit de vrouw er nu in dat ze eigenlijk het liefst het cadeau terug zou willen, omdat het haar behoorlijk wat geld gekost heeft. Natuurlijk gunt ze haar vriendin en partner zo’n duur cadeau, maar wanneer de bruiloft niet meer doorgaat, is het volgens haar misschien wel een ander verhaal. Ze zou het de stoel graag terugbrengen en zo haar geld terugkrijgen.

Toch durft ze het nog niet aan te kaarten bij haar vriendin. Haar vriendin gaat natuurlijk op dit moment door een hele zware periode, omdat ze alles wat er is gebeurt nog moet verwerken. Ze is bang dat haar vriendin niet begrijpt wat erachter zit als ze de stoel terugvraagt.

Meningen zijn verdeeld

Zelf heeft ze de vraag ook al gesteld aan meerdere vrienden en vriendinnen om haar heen. Deze zeggen allemaal wat anders. De één vindt het namelijk helemaal niet zo’n goed idee om het cadeau terug te geven, omdat het nog steeds gaat om een cadeautje. De ander vindt het daarentegen helemaal niet zo gek om het trouwcadeau terug te vragen, want de bruiloft gaat immers niet door.

Wat vind jij? Kun je een duur trouwcadeau terug verwachten als de bruiloftsplannen anders lopen dan verwacht óf vind je dat er geldt: eens gegeven blijft gegeven?