Het is weer zover: het is maandag. Elke zondagavond komen we tot de conclusie dat het weekend eigenlijk veel te kort is. Werk jij nou fulltime en wil je meer vrije dagen? Met deze handige truc kan je volgend jaar in plaats van 17 dagen, 40 dagen vrij krijgen.

Meer vrije dagen krijgen
Bron: Mr. Bean’s Holiday

Holi-yay

Eigenlijk mogen we helemaal niet klagen, want in sommige landen is het nog beroerder dan hier. Maar 17 vakantiedagen per jaar klinkt best wel weinig, en dat is het ook! De meeste werkgevers geven vaak een paar extra dagen vrij, maar dan lukt het alsnog niet om betaald, een lange periode tot rust te komen. Er blijft dus maar een ding nog over: onze verlofuren slim inzetten.

Als je een maandag tot en met vrijdag-baan hebt, dan heb je vaak zó veel dagen per jaar vrij. Denk aan Koningsdag, Pasen etc. Dus waarom zouden we volgend jaar onze vakantiedagen niet rondom die dagen inplannen, zodat we in plaats van 17 dagen, 40 dagen vrij hebben? Wij zetten ze op een rijtje voor je.

April

Officiële vrije dagen die niet in het weekend vallen, zijn altijd fijn. In april hebben we er volgend jaar twee, namelijk: Tweede Paasdag (maandag 10 april) en Koningsdag (donderdag 27 april). Als je van dinsdag 11 april tot vrijdag 14 april vrij neemt, kan je 9 dagen lang lekker tot rust komen. Je hebt dan van zaterdag 8 april tot 16 april vrij. Dat is toch heerlijk? Je zou zelf een kleine vakantie kunnen boeken, even er tussen uit.

Om optimaal gebruik te maken van Koningsdag, kun je ook in die week 9 dagen vrij nemen. Kies ervoor om van maandag 24 april tot woensdag 26 april vrij te nemen en op vrijdag 28 april ook lekker vrij te vragen. Als je dat doet, ben je van 22 tot 30 april lekker vrij. Weer 9 dagen!

Mei

Ook in mei hebben we officiële vrije dagen die niet in het weekend vallen, namelijk: Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei). Wil je genieten van een lange meivakantie? Wij regelen dat wel even voor je. Of nou ja, we helpen je even zodat jij dat kan regelen. Je kan van donderdag 18 mei tot en met maandag 29 mei vrij hebben. Neem daarvoor de volgende dagen vrij:

  • Vrijdag 19 mei
  • Maandag 22 mei
  • Dinsdag 23 mei
  • Woensdag 24 mei
  • Donderdag 25 mei
  • Vrijdag 26 mei

December

Vorig jaar viel kerst ontzettend ongunstig (op zaterdag en zondag). Ook dit jaar is het niet al te best, want Eerste Kerstdag valt wéér in het weekend (zondag). In 2023 is het gelukkig een blessing. Eerste en Tweede kerstdag vallen volgend jaar op een maandag en dinsdag. Ook valt nieuwjaarsdag op een maandag, dus dat komt ook goed uit! Neem dan ook drie dagen vrij om te kunnen profiteren van tien vrije dagen. Je hebt dan vrij van zaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari. Dagen om vrij te nemen zijn:

  • Woensdag 27 december
  • Donderdag 28 december
  • Vrijdag 29 december