Truffelmayonaise, truffel pizza’s, truffel risotto en ga zo maar door. Als je net als wij verzot bent op deze heerlijke gerechten dan hebben we goed nieuws voor je! Afgelopen woensdag 7 november is er in Amsterdam een nieuw dining-concept ontwikkeld met jawel, alleen maar truffels. Restaurant 5&33 opent het concept in samenwerking met chef-kok Julius Jaspers.

Schermafbeelding 2018-11-12 om 11.00.44

All you need is truffle

In de pop-up store bestaat een 4-gangen menu met als hoofdingrediënt: truffel. Zelfs in het toetje is het verwerkt. ‘Met de beste ingrediënten en een eenvoudig recept geef je de truffel het podium dat deze delicatesse verdient’, aldus Julius Jaspers.

Naast het overheerlijke 4-gangen diner biedt het restaurant vanaf 20 november het concept Truffle Tuesday aan – waar elke dinsdag truffelpasta gecombineerd wordt met een glas prosecco voor ongeveer 20 euro. De truffels die gebruikt worden voor de gerechten zijn afkomstig uit de Italiaanse streek Umbrië. Speciaal aan het exclusieve ingredient is dat het enkel door zogeheten truffelhonden kan worden gevonden, die kunnen ruiken waar de truffel onder de grond verstopt zit.

Het 4-gangen diner is beschikbaar tot eind februari volgend jaar en reserveren voor Truffle Tuesday kan hier. Dus trommel al je vrienden op die ook fan zijn van dit gerecht en maak er een onvergetelijke avond van, want dat moet op deze manier zeker goed komen.

Lees ook: deze Amsterdamse hotspots zijn zeker een bezoekje waard